Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Räkneverket är nu uppe i 12 för JIK!

18 februari 2023 18:02
EFTER MATCH

JIK:s lag i damernas allsvenska fortsätter sin framgångsresa. 12:e raka segern kom borta mot Lindome. Och Nelly Flodin passade på att göra två mål på sin födelsedag – för andra året i rad.


Bilden: Jubel efter ännu ett JIK-mål borta mot Lindome. Foto: David Durling

Ännu en seger är lagd till den allsvenska historien för JIK Dam. På lördagseftermiddagen tog laget genom Hanna Moschos tidigt en ledning tjejerna aldrig skulle släppa fram till slutresultatet 6-2 mot Lindome.

– Det var en skön match idag. Det släppte tidigt. Vi var effektiva i första perioden och kunde leva på det, berättar Andreas Thern, den ena av lagets båda tränare.

Tvåmålskytt blev Nelly Flodin som dagen till ära fyllde 19 år. Det var som en kopia av hennes 18-årsdag när hon gjorde lika många mål mot Täby.

Är du extra taggad när du fyller år?

– Haha, det är en bra fråga. Helt ärligt vet jag inte själv. Jag har viljan att göra mål, helt enkelt. Idag gjorde vi en faktastisk insats, kämpade som ett lag och slet för varandra, säger Flodin.

Segern är den smått osannolika 12:e i rad.

– Trevligt. Det gör ingenting. Det lever vi med, säger en glad Thern från bussen på väg hem.

Segrarna gett JIK ett enormt självförtroende och ett reell förhoppning om att knipa en av de två kvalplatserna. Dessutom får laget nu åter leva med favoritskapet att vinna serien.

– Vi levt utanför det där snacket. Det var kanske det vi inte hanterade i början. Vi var tvungna att komma ner till vårat egna och inte tänka på sånt. Nu lever vi i vår värld där vi kämpar i stunden istället, säger Thern.

På lördag 25 februari kommer Växjö till Arenan i Idrottshuset. Fortsätter räkneverket ticka då?

Vi som kommer dit får se.