RÖN

JIK föll trots stark insats

10 januari 2022 11:35
Matchrapport

JIK gästades av tredjeplacerade Rönnby IBK i årets första hemmamatch på tidiga söndagskvällen och efter 60 spelade minuter skrevs siffrorna till 9-4 i gästernas favör.

Årets första hemmamatch blev en intensiv sådan. Jönköping satte upp ett snabbt tempo med bollen och man såg att laget var spelsugna efter uppehållet. Rönnby skulle dock ta ledningen efter fem minuters spel då Linnea Hammar var påpasslig på en studsande boll framför Loella Andersson. Rönnby utökade halvvägs in i första perioden ledningen genom Isabell Roos när hon styrde in bollen. Jönköping gav sig dock inte och fortsatte att spela aggressivt och fartfyllt. Till slut kom också utdelningen genom Mira Markström när hon fick på ett kanonhårt skott och reduceringen strax innan första pausen var ett faktum

Rönnby hade det mesta av bollinnehavet i den andra perioden och man också gjorde tre mål. Men Jönköping gav sig inte och i slutminuten stod Mira Markström fick sitt andra mål när hon vann bollen bakom Rönnbys mål och på snyggt manér fintade in bollen köksvägen. Frågan är om det inte var matchens mål.

JIK:s fortsatta problem att komma riktigt inpå Rönnbys mål fortsatte i den tredje perioden. Allt som oftast tvingades man ut i något av hörnen eller så täcktes skotten. Rönnby fortsatte att ha det mesta av bollinnehavet och skapade både chanser och mål, medan JIK satsade på kontringar. Trots Mira Markströms kanonskott i slutet av den tredje perioden, vilket dessutom innebar hennes tredje mål för kvällen, fick JIK till slut se sig besegrade. JIK fick i slutminuterna ett tungt avbräck då Alicia Zälle som precis kommit tillbaka från skada, återigen föll olyckligt och skadade sig.

Moa Schönning summerar matchen:

– Jag tycker ändå att vi gör en bra match idag och vi gör stora steg framåt anfallsmässigt. Det är ju tufft att möta Rönnby som har sina skyttar och som lyckas att sätta de chanser de får. Vi har mött dem tidigare, men idag tycker jag nästan att det är vi som styr matchen. De är otroligt stora, starka och tunga att möta. Jag tycker att vi trampar på bra idag och det är surt att det inte går in fler bollar. Vi ligger i botten, men vi visar inte att vi är ett bottenlag. Vi stör varenda lag i den här serien. Det tycker jag verkligen att vi har bevisat.