Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Josefin Bergwall väljer spel i Jönköpings IK

16 augusti 2023 09:44
NYHET

Josefin är innebandyfostrad i Skoghalls IBK och spelade senaste säsongen för Lindås väljer nu att fortsätta sin karriär i Jönköpings IK.


– Jättekul att ”Jossan” valt Jönköping och tror på vår satsning. Här får vi en riktigt bra tvåvägsspelare som har styrkor i bägge riktningarna. Där vi vet att hon kommer att bidra med mest hos oss är sitt lugn med bollen och sin fina blick för spelet. Hon är mycket medveten om vad det innebär att träna hårt och är i väldigt bra fysisk form säger Daniel Stenmarker huvudtränare dam.

Vad fick dig att välja JIK i din fortsatta satsning?

– Jag hade tankar om att röra mig från Göteborg, och redan vid första mötet med JIK kändes allting så professionellt. Jag är en person som älskar detaljer och JIK uppfyllde verkligen allting, till och med lite extra. Lägg då till att tjejerna, tränarna och även sportgruppen var väldigt varma och härliga redan från samma dag, till slut fanns det inget som talade mot för att jag inte skulle välja JIK. Det kändes självklart, säger hon.

Du har nu träffat ooch tränat med alla. Vad är din känsla?

– Nu har jag ju bott här i en hel vecka (!) och den magkänslan jag hade när jag skrev på består. Jag har verkligen hamnat på en plats där alla har samma mål och ambitioner, vilket gör att varje träning är av extrem hög kvalitet. Vi har redan haft lagaktiviteter utanför planen, och jag trivs redan bra tillsammans med den här gruppen.

Vad kan publiken förvänta sig att se från Jossan? Vilken spelartyp är du?

– I grunden är jag ju forward, men har spelat back tre av dom senaste fem säsongerna. Det tycker jag speglar av sig i vilken typ av back jag är. Jag gillar att spela med hög fart, går gärna framåt när läget ges och helt plötsligt är jag nog högst upp i banan ändå haha. Skulle säga att mina tre bästa egenskaper sitter i att jag är snabb, teknisk och går gärna rakt mot mål.

Ny stad, nya möjligheter. Vad tilltalar dig i Jönköping?

– För er som inte känner mig så kommer jag från början från Karlstad, och jag tycker att Jönköping påminner lite om Karlstad. Nära till Vättern, nära till egentligen allting du behöver, men att få vara tillbaka i en stad som verkligen andas sport generellt är nog det finaste.