05 Apr 1 match

JIK föll efter mardrömsstart

12 januari 2022 21:07
Efter match

Inför mötet med Pixbo hade JIK ett litet psykologiskt övertag då man vann det första mötet hemma i premiären, men under onsdagskvällen blev det omvända roller då JIK föll efter mardrömsstart

JIK fick en mardrömsstart på matchen. Trots att man startade piggt och skapade två möjligheter, var det Pixbo som skulle ta ledningen efter ca fyra minuters spel. Pixbo utökade sedan ledningen till hela 4-0 inom loppet av fyra minuter. JIK hade svårt att hitta in centralt framför hemmalagets mål, men Pixbo rensade undan bollen allt som oftast ganska enkelt. JIK hade svårt att hitta sitt eget spel och stressades ofta till enkla misstag. Dock spelade man upp sig i slutet av perioden och fick också med sig en utvisning. Och då kom också reduceringen genom Simon Hult.

– Det var ingen bra period av oss och det kändes inte som att vi var med från start. Vi vågar helt enkelt inte ta alla lägen. Vi måste ta mer ansvar och inte gå på halvlägen, säger Martin Glimberg.

Jönköping kom ut till den andra perioden som ett mer samlat lag än vad man gjorde i den första akten. Dock var det Pixbo som hade det mesta av bollinnehavet inledningsvis, men man skapade ändå några chanser. Den höga intensiteten fortsatte och spelet böljade stundtals fram och tillbaka. Halvvägs in i perioden fick Filip Björk en fin chans när han ställdes fri efter Martin Glimbergs passning, men Jon Hedlund i målet stod för en dubbelräddning. Pixbo ökade på målskörden till 5-1 när Filip Kalentun med en del tur fick bollen mellan Alexander Gustafssons ben. Kanske inte helt rättvist med tanke på hur spelet såg ut. I slutminuterna styrde Martin Östholm in 6-1 efter att han i princip fått stå ostörd.

Jönköping fick en drömstart på den tredje perioden och redan efter 10 sekunder hittade Filip Björk in med reduceringen bakom Jon Hedlund när han svepte iväg ett skott. JIK fick en straff ca sju minuter in i perioden och en fin möjlighet till ytterligare reducering, men Emil Jacobsson lyckades inte att överlista Hedlund i kassen. Alexander stod för en kanonräddning halvvägs in i akten när Pixbo fick ett tre mot noll-läge, då JIK missat helt i ett byte. En viktig räddning.

Med 03:34 kvar valde JIK:s tränare Emil Stille att ta en time out för att söka få till en förändring de sista minuterna. Samtidigt tog man ut Gustafsson ur målet och spelade med en man mer. Men det ville sig inte denna och JIK fick se sig besegrade med 6-2.

– Vi ger bort matchen i första perioden genom ett tamt spel. Vi är medvetna om att det blåser en motvind just nu. Men vi vill ju ta poäng där vi kan ta poäng, säger Filip Björk