31 Mar 1 match

Melker tremålsskytt i viktiga segern mot Thoréngruppen

21 januari 2024 14:31
EFTER MATCH

Efter underläge 0-2 som sträckte sig en bit in i andra perioden lyckades JIK vända måstematchen mot Thoréngruppen till seger med 7-6. Drömmen om en slutspelsplats lever fortfarande.

Matchen blev precis som väntat en jämn tillställning. Lagen följdes åt fram till 4-4 då JIK gjorde ett ryck med tre mål fram till 7-4. Med endast 3 minuter kvar påbörjade Thoréngruppen sin upphämtning till 7-5, och även 7-6 med bara en minut kvar av matchen. Men, JIK höll emot, och fick in tre viktiga poäng på kontot. Laget ligger nu på en tiondeplats i tabellen, med endast en poäng upp åttan AIK.

Melker Hemmingberg hade en lyckosam dag med tre mål och en assist, vilket gör att han nu toppar den interna poängligan med flest gjorda mål, och delar förstaplatsen för flest gjorda poäng med Noah Johansson.

Härnäst väntar match mot FC Helsingborg på bortaplan den 27 januari.