22 januari 2023 20:08
EFTER MATCH

JIK:s damlag gjorde vad inget annat allsvenskt lag klarat av den här säsongen – att vinna mot Västerås. JIK gick samtidigt upp i serieledning.

Efter en tuff inledning av allsvenskan för JIK:s damlag har laget sakta med säkert fått mer och mer ordning på pusselbitarna.

Segerraden på nu nio segrar blir allt mer imponerande, inte minst efter söndagens 4-2-seger över Västerås hemma i Arenan i Idrottshuset, Jönköping.

– En gedigen insats. Vi kände det även om de gjorde mål tidigt på ett sjukt konstigt sätt. Men efter det jobbade vi oss in i matchen. Vi gjorde alla de grejerna vi hade kommit överens om som att vi flyttade bollen snabbt och blev inte fast i deras hörn, säger tränare Daniel Stenmarker.

Julia Adolfsson både kvitterade Västerås tidiga ledning och gav i andra perioden dessutom hemmalaget en ledning som motståndarna aldrig skulle ta tillbaka.

Elin Knutsson och Fanny Kruse spädde på till 4-1 innan den tredje periodens enda mål lät siffrorna stanna vid 4-2.

– Vi har nu åtta olika målskyttar på två matcher. När vi får bra tryck med alla tre formationerna, då är vi väldigt bra, säger Stenmarker.

Västerås leder Allsvenskan Västra och tack vare segern leder nu JIK Allsvenskan Södra.

– Vi mötte dem på försäsongen och visste att vi skulle ha bra chans om vi kom upp i nivå. Vi fick matchen dit vi ville med påkopplade huvuden. Idag var det stensäkert, säger Daniel.

Kommande lördag väntar bortamatch mot tills idag serieledande Lindås som just nu ligger en poäng bakom JIK.