Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

JIK-herrarna vann SSL-premiären över Pixbo

18 september 2021 22:40
JIK-HERR

Det blev en rafflande avslutning av SSL-premiären under lördagskvällen. Pixbo var nära, men bara nära, att hämta in JIK:s ledning. "Det är starkt av oss att det stannar vid 7-6", säger tränaren Emil Stille.


Ingen mindre än Pixbo Wallenstam var på besök i Idrottshuset när herrarna i Jönköpings Innebandyklubb inledde SSL-säsongen.

– Det blev en match med många ansikten, säger JIK:s head coach Emil Stille.

Både första och andra perioden tillhörde hemmalaget som ledde med 5-1 efter 40 minuter.

– Andra tjugan (perioden, reds anm) är jag jättejättenöjd med. Där tycker jag vi var bra utan boll och tog sådana spelvändningar som vi snackat om. Det är riktigt bra, säger Stille.

I tredje perioden ledde JIK med 7-3 innan gästande Pixbo gjorde tre snabba mål fram till 7-6 med drygt åtta minuter kvar att spela.

– I sista perioden blev vi passiva och då fick de spela med boll hela tiden och då var vi i deras grepp. Där är Pixbo riktigt bra så det är skönt att vi redde ut det, säger den assisterande tränaren Johan Anderson.

Tvåmålsskytten Simon Hult utsågs till JIK:s bäste spelare och lagkaptenen Filip Björk gjorde en bländande match både i och utanför poängprotokollet – men den energifyllda, homogena laginsatsen gick inte att ta miste på i den här segermatchen.

– Jag tror rätt så många är förvånade. De såg nog på förhand att vi tappat flera spelare och många har inte koll på vårt lag alls. Det är nog en överraskning för många att vi kan hota så här bra lag, säger Anderson.

I slutet tog Pixbo ut målvakten och pressade hårt utan att kvitteringen kom.

– Väldigt, väldigt skönt, säger Stille.

Nästa match blir också säsongens bortapremiär i SSL när JIK besöker Linköping söndag 26 september.