Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Välkommen #24 Alma Kilpeläinen

13 augusti 2018 07:14
Truppen JIK-Dam

Sportgruppen tycker det är mycket roligt att kunna presentera SSL-lagets senaste nyförvärv, ytterligare en kommande stjärna. Det handlar om Alma Kilpeläinen från Ljungby IK.


JIK fortsätter satsa ungt och ”lokalt”.

Alma är född -99 och hon tillbringade förra säsongen i Ljungby IK div 1. Den gångna säsongen producerade Alma 23 p på 18 matcher, och laget missade kvalplatsen till allsvenskan med en hårsmån. Almas moderförening är Ljungby IB. JIK fortsätter alltså att leta unga lovande spelare i närområdet.

-Det är klart att vi inte skulle tacka nej till en etablerad landslagsspelare. Det är minst lika spännande att se en lovande spelare blomma ut, säger sportgruppens Magnus Ander.

Alma är en idrottstalang utöver det vanliga. Parallellt med innebandyn tävlar hon på högsta nivån i friidrott, närmare bestämt mångkamp. Detta garanterar att vi får en vältränad, stark och explosiv spelare.

JIKs sportgrupp ser inga problem med att Alma har två idrotter hon satsar på, hon är 19 år och tål den belastningen. Vi tror att så länge hon har roligt med båda sina idrotter så kommer det gå bra och då tänker inte vi försöka styra hennes val av fritidssysselsättning, förr eller senare väljer hon själv, Vi kan bara hoppas på att det blir innebandy. Det vi sett av Alma hittills gör att vi tror hon kommer klara av omställningen från div 1 till SSL bra.

JIK hälsar Alma välkommen till världens bästa liga.