TTG

JIK:s försvarsspel skakade mästarna

24 januari 2022 20:57
EFTER MATCH

Jönköping stod för en stark insats under måndagskvällen när man gästades av Team Thorengruppen, trots att man hade tre matcher i benen på fyra dagar. Efter 60 spelade minuter skrevs slutresultatet till slut till 2-7 i Team Thorengruppens favör.

Mötet mellan Jönköping och Team Thorengruppen skulle egentligen ha spelats den 18 december och på grund av sjukdom sköts matchen upp, men under måndagskvällen ställdes lagen mot varandra i Idrottshuset.

Den första perioden präglades i princip av ett enda stort powerplay där JIK fick försvara sig. Man gjorde också ett fantastiskt försvarsarbete och Tova Alderhammar som fått förtroendet från start, stod för en rad fina räddningar. JIK kom emellanåt upp i banan, men man var aldrig riktigt nära någon farlighet. Dock ändå ett starkt jobb av hemmalaget. Den första perioden slutade 0-1.

– Man tänker inte så mycket i situationen, utan vill ut på nästa direkt. Speciellt när det går så snabbt, säger Tova Alderhammar om sina räddningar under matchen.

JIK höll i sitt fina försvarsspel även i den andra perioden och man var riktigt nära att kvittera flera gånger om. JIK klev upp i banan och skapade tryck stundtals och man tvingade Thorengruppens målvakt Stina Callerfjord till ett par räddningar. Thorengruppen hade ett par möjligheter de med, men Tova Alderhammar fortsatte att storspela.Dock skulle gästerna till slut öka på ledningen i slutet av perioden och vi hade 0-2 efter 40 spelade minuter.

– Vi tar ett stort kliv idag och vi spelar bra och håller emot, säger Tova Alderhammar

JIK forsatte sitt starka försvarsspel i den tredje perrioden och Thorengruppen hade svårt att få igenom skotten. Julia Adolfsson fick en fin möjlighet när hon roffade åt sig bollen och fick till ett skott som gick strax utanför. Reduceringen skulle istället komma minuten senare när Mira Markström prickade rätt bakom Stina Callerfjord. Thorengruppen ville inte vara sämre och ökade på till både 1-3 och 1-4 strax därefter.

Halvvägs reducerade hemmalaget återigen när Amanda Strömberg bara hade att styra in bollen efter Alma Kilpeläinens fantastiska uppspring och fina passning. Om intensiteten var hög under matchen, så höjdes den än mer i slutminuterna. Vilket såg ut att passa JIK bra. Dock fick man inte med sig poängen denna gång.

– Vi satsar i slutet, vilket gör att vi tappar. Men jag tycker att vi gör en väldigt bra match, säger Tova Alderhammar.