Söndag
24 Feb 2 matcher
Torsdag
28 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 2 matcher
Torsdag
07 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match

Välkommen Alicia!

29 november 2018 07:11
Nyförvärv

Talangfabriken Fröjered levererar igen…. Jönköpings IK har utökat sin trupp med Alicia Svensson på dubbellicens.


-Ja det är jätteroligt att vi snart får se Alicia testa vingarna i världens bästa liga, säger JIKs sportchef Magnus Ander.

-Vi har haft Alicia på radarn en längre tid, och nu har vi, tillsammans med Fröjered, hittat en lösning som både vi, Fröjered, och framförallt Alicia ser som möjlig att genomföra.

Alicias har egenskaper som är som gjorda för bli en riktigt duktig spelare på högsta nivå. Bra speluppfattning, snabb både i tanken och med bollen, en riktig poängspelare. Detta i kombination med ödmjuk och seriös inställning gör att vi har höga förhoppningar på hennes utveckling. Framförallt ser vi i henne som en spelare som gör sin omgivning bättre.

Alicia har fortfarande Fröjered som huvudförening, och leder just nu poängligan i Allsvenskan Södra. På 12 landskamper med U19 landslaget står Alicia noterad för 18p. Det är med andra ord en välskolad spelare som ansluter.

-Ja, det är ganska fantastiskt hur många duktiga spelare Fröjered har fostrat genom åren, bara i senaste landslagstruppen U19 fanns två spelare med Fröjered som moderklubb, förutom Alicia även backen Clara Olofsson som nu går på RIG i Umeå.

JIK hälsar # 15 Alicia Svensson välkommen, och tackar Fröjered för förtroendet.