Lördag
13 Mar 2 matcher
Tisdag
16 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Lördag
14 Aug 2 matcher
Lördag
21 Aug 2 matcher
Torsdag
26 Aug 1 match
Lördag
11 Sep 2 matcher
Torsdag
16 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Fredag
01 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Lördag
13 Nov 1 match

Weidman inför derbyt

19 november 2020 15:27
Intervju

Ett viktigt derby väntar under torsdagskvällen för JIK då man möter Mullsjö AIS i Nyhemshallen. Vi tog ett snack med lagkaptenen Otto Weidman för att känna av pulsen inför mötet med rivalen.


7 poäng inspelade efter 7 matcher. Vad säger du om lagets säsongsinledning?

Den har varit upp och ned helt klart. Känslan i laget är att vi inte riktigt haft någon match där vi prickat helt rätt i 60 minuter. Det känns också som att vi gjort ett par matcher där vi borde vunnit men sedan har gått förlorande efter fulltid eller förlängning och risken finns att vi hamnar i någon sorts trygghet i att det är ok med ”bra insatser”. Det handlar om 3 poäng i slutändan. Inte prestationer.

Du är ny lagkapten inför iår. Hur har den rollen varit och hur tycker du att det har fungerat hittills?

Jag är väldigt glad att jag fått förtroendet och känner en enorm stolthet att vara lagkapten i JIK. Just idag är jag långt ifrån den kapten jag vill vara, men idag är jag också så pass bra kapten som jag kan vara för tillfället. Med det sagt har jag mycket att lära mig och erfarenhet att få innan jag är helt nöjd med mig själv i rollen som lagkapten. Annars känner jag ingen speciell skillnad när jag är ute på planen, jag är den lagkamrat och spelare jag alltid varit. Det är mer utanför planen man kanske får tänka lite annorlunda ibland.

Förlust senast mot Pixbo Wallenstam med 4-7. Vad säger du om matchen och vad har ni behövt jobba på inför matchen mot Mullsjö AIS?

Som jag var inne på lite så är det en bra insats i två perioder, men vi är självklart inte nöjda. Vi får matchbilden dit vi vill mot Pixbo och får de att bli frustrerade, men i tredje perioden är vi inte med från start. Vi kommer behöva hålla oss till gameplan hela matchen ikväll.

Vad tror du vi kan förvänta oss för matchbild ikväll? Hur högt rankar du Mullsjö AIS i dagsläget?

Jag tror på en jämn matchbild, två lag som vill ha mycket boll och styra matchen. Mullsjö kommer alltid ut hårt på hemmaplan och vi måste stå upp från början. Svår fråga då jag sett alldeles för lite av Mullsjö hittills i år, men jag skulle tro att de inte är nöjda med att ligga 5a och de borde vara högre upp.

Du har spelat i JIK länge nu och därmed fått spela flera derbyn. Hur kommer du visa vägen? Har du fått tala om matchens innebörd för de som är lite nyare in i laget?

Jag sa några korta och enkla saker efter träningen i söndags. Samtidigt ska vi inte måla upp just denna matchen för stort, vi har allt att vinna. De flesta i laget vet hur det är att vinna i Nyhemshallen och det är självklart en känsla vi har med oss in i matchen.

Derby brukar innebära mycket publik, nu lär Nyhemshallen eka tomt. Hur speciellt blir det utan publiken och kommer det ändå gå att få till derbyhettan?

Jag tror det kommer kännas lite annorlunda till en början, man förknippar inte matcherna mellan oss och Mullsjö med tomma läktarplatser precis. Vi får se om derbyhettan uteblir, det kommer iallafall vara upp till oss på planen att få det att glöda.

I Mullsjö finns många gamla lagkamrater och lagen känner till varandra väldigt väl. Finns det någon man vill trycka till lite extra ikväll?

Nej det tycker jag inte. Det är Mullsjö-spelare vi möter vilket betyder att man vill trycka till samtliga lite extra.

Vad skulle en vinst innebära för laget ikväll?

En boost för självförtroendet, samt en god känsla då vi blir bäst i närområdet under höstsäsongen.

Vi tackar #7 Otto Weidman för intervjun och önskar honom och laget lycka till. Matchen börjar 19.00 och sänds på Sportexpressen Play, JP och Jnytt.