Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Rönnby
RÖN

Dags för hemmapremiär!

3 oktober 2020 08:40
Omgång 2

Johan Ivarsson inför hemmapremiären mot Rönnby, välkomna att se matchen på webben om ni inte är en av dom 50 som köpt biljett att se live i Arenan.


Det har skett stora förändringar i truppen inför årets säsong. Spelare som Jennie Bylander, Felicia Glad, Micaela Lundmark, Victoria Hornbrink, Alicia Svensson, Linda Karlsson, Clara Lundell och Sofie Claesson har alla lämnat oss. Tunga spelare att ersätta och många, många SSL-säsonger och rutin som försvinner.

-Självklart är det mycket svårt att ersätta men vi tycker att vi fått ihop en bra trupp med tanke på förutsättningarna. Covid-19 har ju inte direkt gjort att det varit enklare att värva spelare.

Hur som helst så har alla spelare knutit handen i fickan och gjort sin bästa försäsong någonsin. Testvärdena är bättre än tidigare säsonger och vi är väl förberedda när det gäller fysiken.

Det har ju talats mycket om att vår trupp skulle vara tunn men om man kollar på de senaste årens topplag IKSU, Mora och Täby så har de gått runt på väldigt få spelare, just saying.

Årets nyförvärv kräver givetvis en presentation. Loella Andersson, mv. från Malmö, Annie Bokelund, b. c. från RIG, Emma Thorsson, c. fw. från Hovslätt, Fanny Kruse, fw. från Skoghall och Alina Zelena b. från Ukraina. Otroligt spännande mix tycker vi och de har visat framfötterna på försäsongen och smält bra in i truppen. Det kan även komma att trilla in ytterligare spelare i veckan.

Första matchen i SSL spelades i lördags och vi inledde mot favorittippade Pixbo på bortaplan i ”Biblioteket”. Ingen skillnad i coronatider där inte. Lika tyst och fridfullt som alltid.

Vi gör en helt ok match där vi ligger rätt i försvaret och inte släpper till speciellt många klara målchanser. I andra perioden skapar vi ett flertal kvalificerade målchanser men bollen ville inte in. Hade vi fått utdelning där hade vi kanske kunnat rubba dem. Dock inte mycket att säga om slutresultatet, 6-2, till hemmalaget.

Dagens motståndare, Rönnby Västerås, kommer från en förlust på hemmaplan mot Täby. Efter att hemmalaget kommit tillbaka och kvitterat i slutsekunderna avgjorde Täby i sudden och kunde vinna med 7-6.

Rönnby är ett klassiskt lag i daminnebandy och har nästan alltid varit ett topplag. De har haft en liten dipp under ett par år med ett generationsskifte och kanske är de på väg uppåt igen. De spelar en fartfylld och underhållande innebandy.

Det är inte många som tror på oss i år och det verkar vara ett under om vi skulle klara oss kvar enligt många förståsigpåare. Detta har givetvis gjort oss ännu starkare och givit oss en vi-mot-världen-känsla där gruppen har slutit sig och känns tightare än någonsin. Jag skulle vilja säga att även om vi inte har den bredaste truppen så kommer många spelare att växa med ökad speltid.

Vi ska visa att vi inte är ett lag som ska hamna under strecket. Med lite flyt vet man aldrig vad som kan hända. Som sagt tidigare, vi mot världen!

/Johan Ivarsson