31 Mar 1 match

JIK Dam klart för SSL-kval, jagar seriesegern

5 mars 2023 19:59
EFTER MATCH

5-3-seger mot Craftstaden Oskarshamn på bortaplan innebär att JIK är klart för SSL-kvalet. ”Nu går vi för att vinna serien också!”, säger tränare Anderas Thern.

Efter 1-0 till hemmalaget tidigt i första perioden tog det över två perioder innan Craftstaden skulle göra mål igen. Under tiden gjorde JIK fyra mål och säkrade därmed 14:e matchen i rad utan förlust i allsvenskan.

– Vi var riktgt bra och flyttade bollen långt och kunde få bra snurr på det. De har ett bra försvarspel men vi hade bra koll. Det här var en av våra absolut bättre matcher med bollen, säger Thern.

Två mål av Hanna Moschos och ett av vardera Nelly Flodin och Mira Markström gav JIK Dam en ledning som Craftstaden Oskarshamn aldrig kunde hota. Craftstaden är därmed borta från SSL-kval, medan JIK är klart.

– Det här har varit ett supertydligt delmål, så check på den. Nu går vi vidare på nästa. Vi går för att vinna serien och har viktig match på lördag för att ta den platsen, säger Thern.

Serieseger innebär hemmaplansfördel i SSL-kvalets första omgång. Dubbla hemmamatcher om det skulle gå till tre, helt enkelt.

Motståndarna kommer från Allsvenskan Västra där Västerås vinner. Andraplatsen och därmed motståndet för Allsvenskan Södras motståndare står mellan Mariestad och Skoghall som möts i en direkt avgörande match om den platsen.

JIK möter Göteborg på lördag 11 mars hemma i Arenan i den avslutande och avgörande seriematchen. Start 12.30.