14 februari 2019 14:58
Omgång 19

Matchsponsorn Mårdskog & Lindqvist hälsar er välkomna till match i världens bästa innebandyliga. För dig som är under 20 år är det fri entré.

TRÄNAREN HAR ORDET:

Senaste hemmamatchen spelades mot IKSU. Vi började starkt och chockade blivande svenska mästarinnorna (?) genom att ta ledningen med 2-0. Efter första perioden var ställningen 2-1 och vi hade nog satt lite griller i huvudet på Umeåtjejerna.

Andra perioden var tyvärr inte lika lysande från vår sida och införsista perioden stod det hastigt och mindre lustigt 2-7. Vi spelar upp oss och kryssar i tredje perioden, 3-3, och matchen slutar 5-10. Två riktigt bra perioder från vår sida men det räckte tyvärr inte mot övermäktigt motstånd. Det fanns ändå mycket positivt att ta med inför avslutningen av serien.

I förra omgången begav vi oss till Skåne för att ta oss an ett jagande Malmö i en s.k. sexpoängsmatch. En seger där och vi skulle ha 10 poängs marginal ner till slutspelsstrecket. Efter en mindre bra inledning av matchen hamnade vi i underläge med 3-0. Tjejerna gav dock inte upp utan visade upp den moral som gett många poäng denna säsong.

5 raka mål och matchen var vänd till vår fördel. Tyvärr slappnade vi av lite men lyckades utan större problem reda ut hemmalagets anstormning i slutet av matchen och vinna med 6-5 . Nu har vi gett oss själva ett bra utgångsläge för att lyckas knipa en slutspelsplats.

Fredagens motståndare är Täby som innehar en fjärdeplats i serien. Stockholmstjejerna har ett gäng spelare med landslagsmeriter och spelar en publikvänlig innebandy. Håll ett extra öga på Moa Tschöp som gjort imponerande 43 poängfrån sin backposition.

Inför Malmö hade vi två katastrofveckor om viser det till träningar. Många skadade och sjuka, därför var det extra skönt och imponerande attfå med 3 poäng hem.

Denna vecka har vi fått tillbaka de flesta spelarna i träning och det serbetydligt ljusare ut. Vi har ändrat om lite i femmorna och det ska bli spännande att se hur det faller ut.

Varmt välkomna till en match i världens bästa liga, SSL Dam!