Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Polisen inför väskförbud vid vissa evenemang

10 november 2023 06:49
NYHET

Utifrån rådande terrorhotnivå har polisen beslutat att införa väskförbud vid vissa offentliga tillställningar. Detta kommer att påverka innebandyns evenemang på olika nivåer.


Det finns i nuläget inga generella riktlinjer för vilka av innebandyns evenemang som kan komma att omfattas, utan polisen avgör i varje enskilt fall. Det är polisen som beslutar om eventuellt väskförbud och ska kommunicera det till arrangören i de villkor som ges för den offentliga tillställningen.

På För-VM – Euro Floorball Tour – i Malmö den 10-12 november kommer det att råda totalförbud för införsel av väskor oavsett storlek, med hänvisning till att det är ett landslagsarrangemang. Vi uppmanar därför alla besökare att lämna väskor hemma.

Se Polisens nyhet i sin helhet nedan: "Utifrån det rådande läget i samhället och att terrorhotnivån ligger på en fyra har Polismyndigheten fattat beslut om ett totalt väskförbud på större evenemang i Sverige.

Beslutet omfattar bland annat: Större idrottsevenemang Konserter och festivaler Samtliga arrangemang på landslagsnivå Samt specifikt Allsvenskan, Superettan, Svenska cupen, SHL, Hockeyallsvenskan, Hockeyettan, olika former av Europa-spel och landslagsmatcher inom respektive idrott.

Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på den offentliga tillställningen/allmänna sammankomsten. Villkoret kommer börja gälla succesivt och omfatta alla framtida beslut om tillstånd för evenemang. Det kommer genomföras en enskild bedömning i varje fall om eventet klassas som ett större evenemang."