PIX

JIK:s aggressiva spel hjälpte inte mot Pixbo.

20 februari 2022 15:33
EFTER MATCH

Det blev en tuff eftermiddag för JIK då man förlorade hemma mot ett alldeles för bra Pixbo. Men det blev inte riktigt samma match som när lagen möttes i Göteborg. Trots ett bra spel från hemmalaget föll man till slut med 10-2.

Vi fick under söndagens eftermiddag se en underhållande match där gästerna Pixbo visade varför de är ett av topplagen och precis som i det tidigare mötet i januari fick vi se en liknande matchbild. Jönköping spelade bra i den första perioden, trots att man till större delen fick försvara sig. Stundtals kom man upp i planen och fick även med sig ett mål efter att Julia Adolfsson hållt sig framme. Hemmalaget skapade ett par fina möjligheter, men det var gästerna som hade ledningen med 1-4 i den första pausen.

JIK startade den andra perioden bra och inom loppet av minuten hade man skapat sig två fina chanser. Pixbo skapade även de ett par chanser, men Tova Alderhammar som fått förtroendet denna match stod för ett par fina räddningar inledningsvis. Hemmalaget spelade riktigt bra i mellanakten och skapade problem för gästerna, vilket fick göteborgslaget att ta time out halvvägs in. JIK var aggressiva över hela planen och framför allt i det defensiva spelet. Pixbo ökade på till 1-5 när ca tre minuter återstod av perioden genom Caroline Adelöw efter ett fint passningsspel med Rikke Ingebrigtsli Hansen. JIK:s Greta Koponen var strax därefter nära att reducera, men bollen gick strax utanför Linnea Walls stolpe. Men vi hade fortsatt ledning för Pixbo inför den tredje akten.

Pixbo kom i den tredje perioden ut och tog kommandot direkt och halvvägs in i akten hade man gjort hela åtta mål. Men JIK gav inte upp och man fortsatte att spela aggressivt över hela planen och ligga nära sina motståndare och skapa en del möjligheter när man fick. Fanny Kruse stod för hemmalagets enda mål i denna akt och efter 60 minuter fick ett bra spelande JIK till slut se sig besegrade med 10-2.