Söndag
12 Feb 2 matcher
Torsdag
16 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Fredag
24 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Torsdag
02 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 2 matcher
Lördag
11 Mar 2 matcher
Söndag
19 Mar 1 match
Onsdag
22 Mar 1 match

Joel Wadsten huvudperson i JIK:s seger – och förlust

18 september 2022 21:55
EFTER MATCH

Glädjen är 8-4-segern över Gävle i SSL-premiären. Men glädjen grusades av att tvåmålsskytten Joel Wadsten knäskadades. ”Smolk i bägaren”, säger lagkamraten och tremålsskytten Oscar Rohlin.


Nästan halva matchen spelades innan Joel Wadsten bröt isen och gjorde 1-0. Han hann med ytterligare ett mål i 8-4-segern mot Gävle, men när slutsignalen gick var han redan på sjukhuset med ett skadat knä.

Efter sjukhusbesöket är det fortfarande oklart hur allvarlig skadan är, men hygglig rörlighet och minimal svullnad tyder på att det inte är lika allvarligt som det fanns anledning att misstänka när han hjälptes av planen.

– Nu håller vi verkligen tummarna. Joel går inte ersätta för oss. Förutom att han tillhör de äldre och mer rutinerade i laget är han alltid mest seriös och mest noggrann med allt, berättar tränaren Emil Stille.

Wadsten gjorde en stark match och blev tvåmålsskytt innan han skadades när han fick en Gävle-spelare över sig. Även Martin Glimberg briljerade och gjorde två mål.

I slutet när Gävle gjorde en push och tryckte på lite höll sig Oscar Rohlin framme och gjorde JIK:s tre sista mål i matchen, varav de två sista i tom kasse fram till 8-4.

– Ja, väldigt skönt att få lite islossning efter mycket hårt slit. Jätteskönt att börja en säsong med tre poäng. Jag tyckte vi kontrollerade det bra från start. Mitt i andra perioden när Gävle gjorde sitt första mål började vi slarva på mittplan och där bak, men vi tog kontroll i tredje också tycker jag, säger Rohlin.

Vad säger du om Joel Wadsten?

– Jättetråkigt. Det är smolk i bägaren efter en sådan här vinst. Det såg inte jättelovande ut med honom, säger Rohlin.

Tre poäng är ändå i hamn efter hemmapremiären mot Gävle.

Redan på torsdag väntar Storvreta hemma i Arenan i Idrottshuset.


Kommande matcher med JIK

Torsdag 22 sep 18.30, SSL herr: JIK – Storvreta

Lördag 24 sep 14.00: Allsvenskan dam: JIK – Lindås