05 Apr 1 match

Stopp i första, men "Det är först till två!"

19 mars 2023 18:44
EFTER MATCH

Första förlusten sedan mitten av hösten kom olägligt. 3-5 hemma mot Lockerud i SSL-kvalet, men "det är först till två" poängterar Daniel Stenmarker, tränare i JIK Dam.

Det började illa med ett tidigt baklängesmål i första perioden inför en ganska stor (573 åskådare) och mycket entusiastisk publik i Arenan under söndagskvällen.

Med fyra minuer kvar av andra perioden kom också 0-2, men Emma Brydolfs reducering med tio sekunder kvar till andra pausen gav hopp. Julia Adolfssons kvittering i början av tredje gav JIK slagläge.

Men halvvägs in i tredje tog det roliga slut. Moa Schönnings reducering hjälpte inte och det stod 3-5 på resultattavlan vid slutsignalen. Första förlusten på 16 matcher för JIK Dam.

– Det var surt. Vi känner att vi själva inte kommer upp i nivå i två perioder. Det var tråkigt att det blev den starten. Vi har mer att ge. Så är det, säger Stenmarker.

Det var deppigt värre i laget efter matchen. Men Stenmarker ser ljuset i tunneln.

– Det är fortfarande så att det är först till två. Nu är det hem och ladda batterierna, träna måndag och tisdag och så åker vi till Mariestad på onsdag. Där ska det bli trevligt att komma till deras hall, säger han.