Torsdag
15 Aug 1 match
Fredag
16 Aug 1 match
Lördag
17 Aug 1 match
Söndag
18 Aug 1 match
Fredag
23 Aug 1 match
Lördag
24 Aug 3 matcher
Söndag
25 Aug 1 match
Fredag
30 Aug 1 match
Lördag
31 Aug 1 match
Lördag
07 Sep 1 match
Lördag
14 Sep 2 matcher
Lördag
21 Sep 1 match
Tisdag
24 Sep 1 match
Lördag
28 Sep 1 match
Torsdag
03 Okt 1 match
Fredag
04 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 2 matcher
Torsdag
10 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 1 match
Onsdag
16 Okt 1 match
Lördag
19 Okt 1 match
Tisdag
22 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 2 matcher

Emil Nilsen förlänger med JIK!

28 februari 2019 18:30
Truppen JIK-herr

Jönköpings Innebandyklubb kan med stor glädje presentera att man har förlängt kontraktet med en av årets stora succénamn inom svensk innebandy i 20-åriga backen Emil Nilsen som har skrivit på för 2 nya säsonger.


Emil som redan förra säsongen tog stort ansvar i Jönköping har i år fullkomligt exploderat i sin utveckling där han även har hunnit med att göra sin debut Svenska A-landslaget.

Förbundskapten Mikael Hill har beskrivit Nilsen som ” säsongens succéman på individnivå” och det är bara att skriva under på.

Från sin backplats har Nilsen under säsongen på 27 matcher producerat hela 38 poäng fördelat på 16 mål och 22 målgivande passningar och lär definitivt vara en av de hetare kandidaterna till utmärkelsen årets back i Svenska Superligan när det drar ihop sig.

Alexander Tavs kommenterar:

Vi i sportgruppen är väldigt nöjda över detta och att Emil väljer att redan nu förlänga trots att han satt på avtal ett år till säger mycket om Emil.

Han visar alltid ett stort hjärta och engagemang för laget både på och utanför plan där han är väldigt viktig för oss. Att se hans utveckling den här säsongen har vart häftigt. Alltid varit en enorm talang som nu verkligen har blommat ut den här säsongen till en av ligans toppbackar. Han har både talangen, ödmjukheten och drivet som gör att han kan gå hur långt som helst. Skulle bli väldigt förvånad om Emil inte behåller den landslagsplats han spelade till sig senast och ha en stor roll i landslaget kommande år.

Emil Nilsen kommenterar själv om varför det blev en förlängning:

Känns riktigt kul att få fortsätta min karriär i den klubb som ligger mig närmast om hjärtat där jag trivs väldigt bra. Att få fortsätta den här resan vi har påbörjat är grymt inspirerande. Vi är ett ungt lag där det finns ett stort driv i laget att utvecklas och hela tiden bil bättre.

Vi har en stor potential med en ambitionsnivå hos både spelare och folk runtom som gör att det ska bli riktigt häftigt att se hur långt det här kan ta oss de kommande säsongerna.

Huvudtränare Jakob Olofsson kommenterar:

Jag är väldigt glad över att Emil vill förlänga och visar att han verkligen tror på vår intressanta resa som vi har påbörjat. Han var väldigt viktig för oss redan förra säsongen, men har under denna säsong tagit ytterligare kliv i sin utveckling och har enligt mig varit ligans bästa back så här långt under säsongen.

En komplett back där tekniken, speluppfattningen och sina tempoväxlingar med boll i fart sticker ut lite extra. Han har även växt som ledare både på och utanför plan. Vill påstå att han kommer vara en given landslagsspelare i många år framöver.