Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Möt nyförvärvet #91 Oliver Lindén

17 augusti 2020 17:50
Intervju

Intervju med nyförvärvet #91 Oliver Lindén och hans tankar om laget JIK, staden Jönköping och den kommande säsongen.


Oliver Lindén gjorde sin första match för JIK i 4-3 vinsten mot Linköping IBK som spelades under helgen som gick. Några nerver syntes inte till då Oliver tog för sig ordentligt och gjorde en stabil insats från sin backplats. Flera gånger vände han bort sin motståndare och levererade vidare bollen.

Alltid kul att vinna, och framför allt på sin debut. Det kändes bra matchen igenom tycker jag. Jag fick upp självförtroendet och vågade spela mitt spel som jag vill göra. Det var roligt att få sätta på sig sitt nya matchställ för första gången.

Olivers innebandykarriär började i Nybro IBK där han imponerat stort de senaste säsongerna.

Jag började spela innebandy när jag var 13 år mest för att hänga med kompisarna och ha det roligt. Jag fick debutera i division 4 som 14 åring och där gick vi (Nybro IBK) upp två år i rad, så vi sedan spelade i division 2. Därifrån började jag utvecklas till en ganska bolltrygg och poängfarlig back, vilket även uppmärksammades av andra klubbar runt om i Sverige. Men jag spelade bara för att det var så roligt och jag ville inte lämna mina kompisar och tryggheten i Nybro. Innan JIK kom in i bilden såg jag faktiskt innebandy mer som en kul grej och för att ha roligt med mina barndomskompisar.

Vad var det som fick dig att välja JIK och spel i SSL?

Det var till största del hur jag kände efter första träningen här, hur spelarna och tränarna tog hand om mig och ville mitt bästa. Staden lockade direkt när man kom på bilvägen och såg ner över Vättern och stadskärnan. Sedan lockade även SSL lite extra såklart. Jag hade tackat nej många gånger tidigare men då till klubbar i de lägre divisionerna. När Jakob (Olofsson Adelin) sade SSL så kände jag att ”en sån här chans dyker nog inte upp fler gånger, hur ofta får man chansen att mäta sig med de allra bästa inom sin idrott?”. Så jag kände att den här chansen måste jag ta för att testa lyckan.

Hur stor koll hade du på laget JIK och staden Jönköping sedan tidigare?

Jag hade ingen koll alls på JIK som innebandylag, men som stad visste jag att Jönköping är en underbart fin stad som ligger precis vid Vättern. Det lite roliga med mig enligt många andra är att jag kan absolut ingenting om innebandy. Jag förstår mig på taktik och hur man spelar, men inte mycket mer än så. Innan Linköpingsmatchen var jag tvungen att fråga en i laget om det var ett SSL-lag vi skulle möta. Han bara stirrade på mig med ett flin. Jag försöker lära mig mer och mer, men jag måste vara ärlig och säga att det är svårt.

Hur har första tiden i Jönköping varit?

Den har varit lite knackig enligt mig själv. Jag tycker att jag inte kom upp i nivå på träningarna och spelade med dåligt självförtroende. Men nu har jag börjat förstå det nya spelsättet mer och mer samt hur jag ska spela för att känna igen mig själv på plan.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

Mina förväntningar är att vi ska bli ett svårslaget och äckligt lag att möta. För att slå oss måste motståndarna ligga på topp i 60 minuter. Sedan vill vi självklart ta en slutspelsplats i tabellen också. Individuellt så vill jag bara få känna på hetluften i SSL så mycket jag kan. Det är upp till mig att visa framfötterna och förtjäna speltid. 

I ett omklädningsrum finns ofta många olika karaktärer. Vilken roll brukar du ta?

Jag har alltid varit den tystlåtna killen som inte gör något väsen av sig och det är lite den jag fortfarande är i omklädningsrummet. Det kan man tycka olika om men det är sån som jag är. 

Träningsmatch igen på lördag, denna gången mot FC Helsingborg. Vad är dina tankar inför den matchen?

Vi ska åka dit och spela en bra innebandymatch och vinna den stabilt. Allt vi gör på försäsongen sätter en standard inför säsongen.

Vi tackar Oliver för pratstunden och önskar honom och laget lycka till framöver!