JIK

En ljus framtid trots förlust

19 mars 2022 17:41
EFTER MATCH

Det blev ingen rolig eftermiddag för JIK när man besökte Sparbanken Wictory Center för mötet med Warberg IC. Efter 60 spelade minuter fick man till slut se sig besegrade med 5-3 och därmed är SSL-äventyret slut.

Jönköpings IK gästade på lördagseftermiddagen Sparbanken Wictory Center i Varberg i den sista matchen för säsongen och i Svenska Superligan denna gången. Gästerna tog ledningen genom Mira Markström efter 8.20 spelat och man fortsatte att stressa hemmalaget. Dock kvitterade Warberg efter ca 13 minuters spel. Gästerna var inte nöjda med ett likaläge och när Mira Markström hittade fram med en passning till anfallskollegan Emma Thorsson gjorde den senare inget misstag och JIK hade återtagit ledningen.

Den andra perioden blev en tät historia och Warberg kvitterade snabbt (01.11), men sen hände inte mycket mer och vi hade likaläge inför den tredje akten.

Starx innan halvvägs i den tredje perioden tog Warberg ledningen för första gången i matchen genom Sanna Olsson, men bara strax därefter kvitterade JIK. Sen gick luften tyvärr ur gästerna och hemmalaget gjorde både 4 och 5-3 innan matchen var över. Men det var ett tappert kämpade Jönköpingslag som ställde sig på banan.

Tyvärr är nu säsongen över för JIK Dam, men man ska ha all heder för den kämpaglöd och den moral man har visat under säsongen. Man har skakat om de flesta lag och man har visat ett sant hjärta för föreningen, men framför allt för sig själva och laget. Nu får man dock börja om i Allsvenskan, men något säger att man går en ljus framtid till mötes.