Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

JIFA vände och vann den direktsända Division 2-finalen

9 maj 2023 10:20
NYHET

Division 2-slutspelet i parainnebandy avgjordes i Växjö i helgen. JIK:s lag JIFA kammade hem segern efter att Andreas "Sniper" Wiktorsson gjort det avgörande 6-5-målet mot Karlshamn i finalen.


Paraslutspelet i Växjö blev mycket lyckat på alla sätt. Matcherna livesändes på innebandy.tv med kommentatorer och intervjuer.

Det var Småland Blekinge Innebandy i samarbete med Parasport Småland som tillsammans med den lokala arrangören Växjö IBK skapade och lyfte evenemenget till aldrig tidigare skådade höjder.

– Det var helt fantastiskt ordnat, med livesändning och intervjuer med spelarna. Det var väldigt uppskattat av alla som var där, berättar JIFA-tränaren Mikael Rosman.

– Vi måste ut och synas med parasporten. Det finns så mycket att utveckla och vi måste våga ta lite nya vägar, säger Stefan Franzén, spindeln i nätet som både är verksamhetschef på Småland Blekinge Innebandy och ordförande i Parasport Småland.

Och var det något lag som syntes var det Jönköpings IK i form av Jönköping Innebandy För Alla, förkortat JIFA.

I semifinalen blev det seger med 4-1 över Craftstaden Oskarshamn.

Finalen mot Karlshamn började värre. 0-2, 1-3 och 2-4 stod det innan JIFA vaknade till liv på allvar. Sakta men säkert vände det rödklädda gänget på steken fram till seger med ett mycket snyggt 6-5-mål, invispat av "Sniper" Wiktorsson.

– Det var hög klass på innebandyn och det här gänget älskar att vinna. Det här är det roligaste som finns, menar Rosman.