05 Apr 1 match

Tung eftermiddag för JIK i derbyt

15 januari 2022 18:52
EFTER MATCH

Det andra derbyt mellan JIK och Mullsjö blev precis så intensivt som man på förhand ville tro. En match där JIK trots ett bra spel tyvärr inte räckte till på lördagseftermiddagen och föll till slut med 5-4.

Den första perioden blev en tät och intensiv historia där Mullsjö skapade de flesta möjligheterna, men det var Jönköping som stod för periodens enda mål genom Alexander Zoric efter att han tagit reda på en retur från Dennis Anderssons skott.

Mullsjö kvitterade omgående i den andra perioden genom Johan Nygårdh när han petade in bollen efter en retur. Tempot intensifierades och det fysiska spelet som påminner om ett derby började att visa sig allt mer. Jönköping skapade fina chanser och bland annat fick Oscar Rohlin ett friläge som Simon Lööf gjorde sig stor på.

JIK fick ett par utvisningar emot sig och då passade Mullsjö på att både ta ledningen och sedermera utöka den. Trots ett fortsatt bra spel från Jönköping, slutade den andra perioden med underläge 4-1.

– En eller två dumma utvisningar är det, men jag tycker inte att det är det som gör det, säger lagkapten Filip Björk

14 sekunder in i den tredje perioden small det igen från hemmalaget efter att Pelle Tarenius fick på ett kanonskott. Men JIK ville annat och reducerade bara 45 sekunder efter att Emil Jacobsson petat in en retur. Även Filip Björk ville vara med i målprotokollet och efter att Martin Glimberg vunnit bollen på egen planhalva, spelade han snyggt över till Björk som inte tvekade och 5-3 var ett faktum.

– Det märks att vi inte har någon Rickard Hessmer. En spelare som vill skjuta och göra skillnad, säger lagkapten Filip Björk

Med halva perioden spelad närmade sig JIK återigen när man reducerade till 5-4 av den unge talangen Hannes Nyström. Återigen ett fint uppbyggnadsspel av Jönköping som nu var ordentligt på gång. Samtidigt valde tränare Emil Stille att gå ned på antalet spelare för att söka få till en ändring. Jönköpings Hannes Nyström fick möjlighet att kvittera då man fick straff efter att han hakats upp i ett friläge, men bollen studsade till och Simon Lööf kunde enkelt rädda. Närmare än så kom inte JIK och man fick se sig besegrade med uddamålet 5-4.

– Vi har två perioder där vi inte riktigt är med och tävlar, men gör en ok sista period när vi vet att vi måste gå framåt. Vi gör fyra mål, men gör man inte mer än fyra mål en sådan här match vinner man inte, avslutar lagkapten Filip Björk