Söndag
12 Feb 2 matcher
Torsdag
16 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Fredag
24 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Torsdag
02 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 2 matcher
Lördag
11 Mar 2 matcher
Söndag
19 Mar 1 match
Onsdag
22 Mar 1 match

Ödman hjälte i historisk SSL-seger i Danmark

5 mars 2023 21:18
EFTER MATCH

När JIK-herrarna bortaspelade mot Helsingborg i danska Helsingör var det livat på läktarna med fyrsiffrigt antal åskådare. Och JIK-seger efter straffar där Emil Ödman räddade två poäng.


Det har varit en FC Helsingborg-tradition tidigare, men pandemin satte stopp under några år. Nu var det dags igen för den årliga matchen där båda lagen tar färjan över till Helsingör för att spela SSL-match.

Det var första gången JIK fick chansen att följa med FCH, och tog på kuppen sin första historiska SSL-seger på dansk mark.

– En skön seger. Lite speciellt med match i Helsingör. Mycket rolig inramning. I stort sett fullsatt, över tusen åskådare. Det är annorlunda i Danmark. Mycket kul, säger JIK-tränaren Emil Stille.

JIK ledde med 6-3, bland annat genom tre mål av Oscar Rohlin, men tappade till 6-6 före slutsignalen. En mållös förlängning ledde fram till straffar där JIK-målvakten Emil Ödman inte bara räddade den straff som skulle gett FCH segern utan även nästa.

– Första perioden var bra med lite strul, andra var bra rakt igenom och även början av tredje. Sen blev vi lite fega när vi hade ledningen, men utöver det en jättefin insats av oss, säger Stille.

7-6 gav JIK två poäng och laget är därmed även formellt klart för SSL-spel nästa säsong.

– Nu spänner vi bågen framåt. Direkt börjar vi med sådant som bär frukt. Vi ska avsluta snyggt på lördag. Då har vi har ett smålandsderby i Arenan, säger Stille.

Lördag 11 mars i Arenan, Idrottshuset
12.30 JIK – Göteborg (allsvenskan, dam)
16.00 JIK – Kalmarsund (SSL, herr)