Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Stille: "Glimbergs lugn var en nyckel" när JIK slog Sirius

17 november 2021 09:37
Efter match

Herrlaget i Jönköpings IK tog tisdagskvällen sin andra SSL-seger på tre dagar genom 9-5 hemma mot Sirius. Tränaren Emil Stille berättar här om segern och det förbättrade läget för laget.


Inom loppet av 52 timmar fördubblade JIK sin poängskörd i innebandyns högsta liga SSL. 7-6-segern borta mot Djurgården följdes upp med en 9-5-seger hemma i Arenan mot Sirius från Uppsala.

– De segrarna vi tagit förut har varit tajta, men mot Sirius fick vi kontrollera matchen hela vägen och det var tydligt att vi var en klass bättre den här gången. Vi släppte in några onödiga mål i slutet när de tog ut sin keeper, det var slarvigt av oss, säger Stille.

Segern var aldrig hotad och JIK hade en fyramålsledning inför sista perioden, vilket periodsiffrorna 2-0, 2-0, 5-5 vittnar om.

– Vi hade ett snabbt och bra passningsspel större delen av matchen och spelet utan boll var också bra. Det börjar växa fram mer och mer hur vi ska agera och hur våra roller ska se ut. Vi fick ett tydligt kvitto på att vi är på rätt väg, fortsätter tränare Stille.

Han nämner en rad spelare inklusive lagkaptenen Filip Björk och Joel Wadsten "som haft två bra matcher nu", men framförallt lyfter han fram backen Martin Glimberg som fått klart mest speltid i de senaste matcherna. Mot Sirius blev det dessutom två mål från hans klubba.

– Glimberg sprider ett lugn i laget som vi behöver. Han dubblerade nu igen och axlade den rollen utmärkt, menar Stille.

Det var utan tvekan en extra nerv i de senaste två matcherna eftersom JIK låg tätt före Sirius och Djurgården på näst sista respektive sista plats i tabellen, och som det ser ut nu är det just de två lagen JIK behöver hålla bakom sig för att så småningom klara kontraktet till nästa säsong.

– Vi visste vad de här matcherna skulle innebära för oss. Tack vare två segrar nu kan vi få lite ro och fortsätta jobba hårt på att utveckla spelet, säger tränaren.

Onsdag 24 november väntar Falun på bortaplan innan det är dags för ett längre landslagsuppehåll.

– Det blir en häftig match och ett bra läge att åka upp och möta dem. Det vimlar av landslagsspelare i Falun och det är bra för oss att se om vi kan utmana dem och göra en stabil match över tid. De gäller att vi tävlar hela vägen och tror på det, för de är inte omöjliga, det är de inte, avslutar Stille.