Skadedrabbat JIK föll mot Pixbo

11 januari 2022 21:33
Efter match

Det var ett skadedrabbat JIK som kom till spel mot Pixbo på tisdagskvällen. Trots att man i princip saknade en hel kedja flera tongivande spelare så stod man upp mot ett alldeles för tufft Pixbo.

Den första perioden dominerades av Pixbo som ägde det mesta av bollen och redan efter minuten spelad testade man JIK:s målvakt Loella Andersson som stod för flertalet fina räddningar. JIK hade också ett par fina lägen, med bland annat ett friläge för Emma Thorsson. Det skulle komma en kvittering efter att Pixbo tagit ledningen och genom Mira Markströms läckra framspelning till Greta Koponen hade man kvitterat. Det kunde ha stått mer än 3-1 till Pixbo efter 20 minuter spelat, men JIK låg bra och lågt i skottlinjen och försvarade sig bra.

Förutsättningarna var visserligen inte optimala och det är absolut ingen fördel att vara få spelare när man vet att man får spela mycket. - Daniel Stenmarker

Clara Olofsson fick en fin möjlighet inledningsvis i den andra perioden, men skottet över. I stället vände spelet och Pixbo ökade på till 4-1 efter 02.04 genom Caroline Adelöw när hon fick stå fri i slottet framför Loella Andersson, Pixbo stressade på och gav inte JIK tid att sätta upp spelet, vilket gjorde att man tappade bollen lätt. Tränare Daniel Stenmarker tog time out efter 6-1. En välbehövlig paus som gav JIK lite energi där reduceringen inte lät vänta på sig genom Amanda Strömberg. Emma Thorsson reducerade återigen efter en stark soloprestation. Närmare än så kom dock inte JIK i den andra perioden och efter 40 spelade minuter stod det 9-3 på tavlan.

Det är klart att det är tungt, men vi får jobba hårt för laget. Vi måste kliva dit och inte gå på halvfart. Vi får jobba hårt för varje mål, men samtidigt visa att vi gör jobbet där ute. - Emma Thorsson

JIK var pigga inledningsvis i den tredje perioden där Mira Markström hade ett stenhårt skott strax över ribban. Men kanske var det orken som till slut skulle ta ut sin rätt. Halvvägs in i slutperioden och efter att Pixbos Cajsa Elm prickat in 12-3 bytte JIK målvakt. Ut gick Loella Andersson och in kom Tova Alderhammar. Målmässigt rann det till slut iväg och efter 60 spelade minuter var förlusten ett faktum och vi hade 17-3 på resultattavlan.

Det är tufft och de är skitbra. Vi hade sekvenser som var bra stundtals, men inte tillräckligt länge. Vi gjorde vårt bästa ändå. - Daniel Stenmarker

Närmast väntar IBF Falun borta för JIK söndagen den 16 januari.