Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match

Andreas Thern ny assisterande tränare i JIK

13 januari 2022 14:04
NYHET

JIK plockar in Andreas Thern som ny assisterande tränare för damlaget, en tränare som inte är helt okänd för föreningen. "En kille med gedigen erfarenhet", säger tränare Daniel Stenmarker.


Andreas Thern 31, kommer närmast från Fristad Goif Dam där han var tränare och med sin erfarenhet med bland annat ett SM-Guld på meritlistan 2016 med Pixbo, kommer han att bidra med lite andra infallsvinklar.

Helt okänd för JIK-organisationen är Andreas dock inte:

– Nej, jag har egentligen varit med hela säsongen, men fungerat som mentor för JAS-laget dam samt div 2. där jag träffade jag dem en dag i veckan.

Samtidigt känner han till JIK Dam och har följt dem en längre tid och framför allt närmare sedan diskussionen om hans roll som ny assisterande tränare startade:

– Ja, det stämmer. Jag vet en del om laget och har följt dem närmare under en tid nu. För närvarade är det ett tufft läge just nu, men vi ska försöka få upp farten under den andra halvan.

I sin nya roll kommer Andreas alltså att gå som en tredje assisterande tränare där de delar upp rollerna. Andreas kommer att bolla mer med tränare Daniel Stenmarker och med fler par ögon försöka att se från andra infallsvinklar.

Daniel Stenmarker är glad att man nu får in en tränare till som kan se saker från andra synvinklar:

– Vi får in en kille med gedigen erfarenhet av innebandy och en person med fötterna på jorden. Jag vet att Andreas kommer kunna påverka oss andra ledare i rätt riktning men framförallt hjälpa våra spelare andra halvan av säsongen. Glad och tacksam över att föreningen löste Andreas påskrift snabbt och ser framemot att både jobba och lära mig saker av Andreas.

Andreas startar sitt uppdrag redan imorgon torsdag.