Ivarsson: "Bara att ladda om"

30 mars 2019 18:00
Inför kvartsfinal 2:5

Ny kvartsfinal väntar i Arenan på söndag, läs huvudtränare Johan Ivarssons ord om 1:a och inför 2:a rundan.


TRÄNAREN HAR ORDET!

Rond 1 till gick till Mora efter avgörande i sudden.En match där vi ledde länge men tvingades kapitulera med bara några minuter kvar. Otroligt surt att inte få vinna när alla presterade på topp.

Bara att ladda om batterierna och se framåt mot nästa match. Det fanns mycket positivt att ta med sig. Inställningen, duellspelet, kylan med boll och försvarsspelet var imponerande.

Nu ska vi slipa lite mer på anfallsspelet och höja oss där så kan vi fortsätta att utmana Mora i denna matchserie. Från att ha varit tippade att få kämpa för att hänga kvar till att ta en stabil slutspelsplats.

Från att ha åkt på två stora förluster i serien mot Mora, 0-12 och 5-0, till att pressa dem i den första kvartsfinalen visar vilken resa tjejerna gjort denna säsong. Inställningen, hängivelsen och tron på det vi gör. Ingen uppgift är för stor eller svår, allt är möjligt. Om någon tror att det deppades efter torsdagens match så kan jag berätta att det tvärtom knöts nävar i byxfickorna. Revanschlustan lyste i ögonen och de flesta hade önskat att det var söndag genast.

Söndagen gäster och motståndare, Mora, är ett av de stora lagen på damsidan i innebandy i Sverige. De har spelat 5 raka SM-finaler och det vimlar av spelare med landslagsmeriter.

Den mest lysande stjärnan är Anna Wijk som brukar vara i toppen av poängligan säsong efter säsong och bär laget på sina axlar. I mål har de en tjej med JIK som moderklubb, landslagsmålvakten Amanda Hill.

Mora är givetvis en av guldfavoriterna även i år. Ny match och nya förutsättningar. Vi kommer att göra precis allt för att detta inte ska vara säsongens sista hemmamatch. Vi hoppas kunna bjuda på fler slutspelsmatcher redan denna säsong.

För första gången på väldigt länge hade vi full trupp i torsdagens match. Det kommer att behövas då matcherna kommer tätt. Vi vet att vi har skött vår träning och jag tycker att vi visade att orken intekommer att vara något problem.

Det var 22 år sedan sist. Varmt välkomna till SM-kvartsfinal i världens bästa liga SSL-Dam!

Johan Ivarsson Tränare JIK Dam