Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 2 matcher
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 2 matcher
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Idag 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher

Hemmaförlust för JIK i damallsvenskan

10 februari 2024 16:30
EFTER MATCH

Efter sex raka vinster förlorade JIK idag på hemmaplan mot ett kontringsstarkt och hårt kämpande Lindome. Lagkapten Moa Schönning var inte nöjd med sitt lags insats efter matchen.


– Idag var vi inte riktigt med på plan i 60 minuter och det går helt enkelt inte att vinna matcher på det sättet. Vi lyckades inte med det vi ville. Bollen rullade inte heller riktigt vår väg, trots att vi hade många chanser, speciellt i tredje perioden, säger Moa.

Det var ett kontringsstarkt och spelvilligt Lindome som besökte Arenan denna lördag. Laget spelade effektivt och gjorde mål på sina chanser. Men, med både 0-2 och 1-3 i baken lyckades JIK ändå närma sig när Nelly Flodin gjorde 2-3 i mitten av tredje perioden. Därefter radade JIK upp ett antal chanser, men bollen ville inte in. Istället kunde Lindome utöka sin ledning successivt under den sista delen av matchen.

– Vi vet att deras grej är att kontra, men vi lyckades inte helt stänga ned dem tyvärr. De gjorde det bra. Någonstans tror jag också att vi känner en press på att det ska fortsätta att gå så bra som det gjort nu, trots att vi verkligen ständigt pratar om att ta en träning i taget, och en match i taget. Det är tight i toppen, men vi ska inte glömma att vi fortfarande leder serien. Nu ska vi steppa upp igen - varje match måste vinnas, säger Moa.

Laget saknade idag Mira Markström och tränare Daniel Stenmarker.


Nästa match spelas lördagen den 17/2 kl 14, då JIK tar emot Oskarshamn i Arenan. Biljetter finns på [www.jik.se/biljetter ]