Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Hemmaförlust för JIK i damallsvenskan

10 februari 2024 16:30
EFTER MATCH

Efter sex raka vinster förlorade JIK idag på hemmaplan mot ett kontringsstarkt och hårt kämpande Lindome. Lagkapten Moa Schönning var inte nöjd med sitt lags insats efter matchen.


– Idag var vi inte riktigt med på plan i 60 minuter och det går helt enkelt inte att vinna matcher på det sättet. Vi lyckades inte med det vi ville. Bollen rullade inte heller riktigt vår väg, trots att vi hade många chanser, speciellt i tredje perioden, säger Moa.

Det var ett kontringsstarkt och spelvilligt Lindome som besökte Arenan denna lördag. Laget spelade effektivt och gjorde mål på sina chanser. Men, med både 0-2 och 1-3 i baken lyckades JIK ändå närma sig när Nelly Flodin gjorde 2-3 i mitten av tredje perioden. Därefter radade JIK upp ett antal chanser, men bollen ville inte in. Istället kunde Lindome utöka sin ledning successivt under den sista delen av matchen.

– Vi vet att deras grej är att kontra, men vi lyckades inte helt stänga ned dem tyvärr. De gjorde det bra. Någonstans tror jag också att vi känner en press på att det ska fortsätta att gå så bra som det gjort nu, trots att vi verkligen ständigt pratar om att ta en träning i taget, och en match i taget. Det är tight i toppen, men vi ska inte glömma att vi fortfarande leder serien. Nu ska vi steppa upp igen - varje match måste vinnas, säger Moa.

Laget saknade idag Mira Markström och tränare Daniel Stenmarker.


Nästa match spelas lördagen den 17/2 kl 14, då JIK tar emot Oskarshamn i Arenan. Biljetter finns på [www.jik.se/biljetter ]