Torsdag
15 Aug 1 match
Fredag
16 Aug 1 match
Lördag
17 Aug 1 match
Söndag
18 Aug 1 match
Fredag
23 Aug 1 match
Lördag
24 Aug 3 matcher
Söndag
25 Aug 1 match
Fredag
30 Aug 1 match
Lördag
31 Aug 1 match
Lördag
07 Sep 1 match
Lördag
14 Sep 2 matcher
Lördag
21 Sep 1 match
Tisdag
24 Sep 1 match
Lördag
28 Sep 1 match
Torsdag
03 Okt 1 match
Fredag
04 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 2 matcher
Torsdag
10 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 1 match
Onsdag
16 Okt 1 match
Lördag
19 Okt 1 match
Tisdag
22 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 2 matcher

Elsa Hag ansluter till JIK-dam

5 juli 2019 12:30
Truppen JIK-dam

Idag kan vi stolt presentera vårat nya forwardsförvärv Elsa Hag, en ung talang född -02 med meriter bla från Smålands distriktslag och som nyligen deltog i U19-damlandslagets läger på Bosön.


Elsa går på NIU-utblidningen på Sanda och har Jönköpings IK som moderklubb, har i dom två senaste säsongerna spelat för Hovslätts juniorlag. Nu kommer hon att ansluta på dubbel licens.

-Vi i sportgruppen har sett Elsas talanger tidigare men juniorverksamheten i Hovslätt som vi har ett bra samarbete med var det som passat hennes utveckling bäst fram tills idag då hon är enligt oss är redo för nästa steg, säger sportgruppens Ulf Zälle.

Vi passade på att ställa några frågor till Elsa.

Hur känns det att vara tillbaka i JIK och att ta steget upp i högsta ligan?

Känns jättekul att vara tillbaka där allting en gång startade och jag trivdes mycket bra när jag tidigare spelade i JIK då alla tar hand om varandra osv. Känner att jag redan kommit in i laget och tjejerna bryr sig om mig och tar väl hand om mig.

Att spela i SSL känns speciellt och väldigt kul, framförallt eftersom jag är relativt ung. Det har såklart alltid varit en dröm och att den blir verklighet när jag bara är 17 år är jätteroligt.

Jag ska ta vara på chansen och försöka förvalta den på bästa sätt!

**Vad ser du fram emot mest inför kommande säsong? **

Att få lära känna ett nytt lag med nya spelare och samtidigt få göra SSL-debut. Men mest ser jag framemot att få lira innebandy i ett nytt lag mot väldigt tufft motstånd och jag hoppas att jag kommer utvecklas mer som spelare både på plan men även utanför planen.

Vilka är dina styrkor på innebandyplanen enligt dig själv?

Min fart och snabbhet med och utan boll. Jag ser också mitt skott som en styrka som jag gärna utnyttjar, samt min spelförståelse och speluppfattning.

Har du något särskilt du alltid gör när du laddar upp inför match?

Brukar inte göra något speciellt mer än att hänga med laget, tagga upp med bra och hög musik. Ibland gillar jag även att vara lite för mig själv för att tänka igenom vad jag vill fokusera på under matchen och tänka på hur jag ska kunna bidra på bästa sätt. Annars är det inte något speciellt. Att ladda med bra mat och sömn brukar vara framgångsrikt!

Vi hälsar #11 Elsa Hag välkommen tillbaka till Jönköpings IK!