31 Mar 1 match

GULD till Sverige och Cajsa!

7 maj 2018 12:38
U19-VM

Vi är stolta! Grattis Sverige och Cajsa Elm! Sveriges U19-damlandslag är världsmästare för tredje gången i rad. Finalen mot Finland blev en styrkeuppvisning och Sverige vann med 7-2.

-Det är helt sjukt, det är det här vi har drömt om. Det är ofattbart, säger Vilde Rundfloen.

Jublet visste inga gränser när slutsignalen gick i schweiziska St Gallen under söndagseftermiddagen. Sverige dominerade finalen i U19-VM och 7-2 var ett helt klart rättvist resultat. -Det är helt sjukt, det är det här vi har drömt om. Det är ofattbart, nästan eufori. Det var lite väntat, vi har ett så jäkla bra gäng. Det är kul att göra det med dem, säger Vilde Rundfloen.

Men det var finskorna som började bäst och gjorde 1-0 tidigt. Sverige ökade då tempot och i mitten av den första perioden lirkade Cajsa Elm in kvitteringen. Frida Swahn hann med att göra 2-1 på straff före periodvilan.

I början av den andra perioden gick Sverige upp till 4-2, vilket stod sig till slutakten.

Och då steppade Sverige upp – igen.

-Vi sa att vi skulle nöta på och ösa på kassen. Då rullade bollarna in, säger Rundfloen.

Ja, matchens lirare Ellen Bäckstedt gjorde sitt andra mål för dagen upp till 5-2 och knappt en minut senare sköt Swahn sitt andra mål till 6-2.

När Wilma Johansson satte 7-2, framspelad av Bäckstedt, var matchen avgjord. Finskorna tog ut målvakten, men kunde inte reducera. Sverige höll undan och vann.

Guldet var U19-damlandslagets tredje raka.

-Det är så jäkla kul att ta VM-guld, så jäkla nice, säger Rundfloen och får medhåll av Alexandra Terner:

-Det är riktigt jäkla gött. Först var jag jättetrött (efter slutsignalen), men nu känns det hur skönt som helst. Vi är skitbra, det är fantastiskt. Vi är ett jättehärligt gäng, både på och utanför planen.

Linnéa Wilhelmsson, Frida Swahn och Emma Stenberg kom med i All Star team.

Matchfakta Sverige-Finland 7-2 (2-1, 2-1, 3-0)

Första perioden 0-1 (02.16) Julia Woivalin (Milja Saarikoski) 1-1 (11.37) Cajsa Elm (Madeleine Karlsson) 2-1 (19.06) Frida Swahn

Andra perioden 3-1 (03.28) Lisa Svarfvar 3-2 (04.27) Jasmiina Järvinen (Maura Paajanen) 4-2 (06.58) Ellen Bäckstedt (Wilma Johansson)

Tredje perioden 5-2 (04.03) Ellen Bäckstedt 6-2 (04.45) Frida Swahn (Linnéa Wilhelmsson) 7-2 (08.06) Wilma Johansson (Ellen Bäckstedt)

Källa: innebandy.se Mer bilder får VM finns här!