Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

JIK dam presenterar första nyförvärvet inför säsongen 24/25

24 maj 2024 12:00

Hanna Bergstrand, 23 år gammal från Bergs IK blir kommande säsongs första tillskott för JIK:s damlag. Läs mer om varför hon valt JIK nedan.


Vad var det som gjorde att beslutet landade på JIK? – Det som gjorde att jag valde JIK var flera anledningar. Jag har själv tyckt att det har varit ett väldigt bra lag när vi har mött dem i serien. Jag fick tips av både Julia Sidklev och Caroline Hansen om att laget nog skulle vara något för mig så då bestämde jag mig för att testa. Efter samtal med Jani och Magnus kändes det som en bra match både spelmässigt och i hur JIK ser på innebandy överlag. Hög fart och mycket press är det jag trivs med på planen. Jag vill spela i en högre serie än div 1 med ett lag där alla spelare har samma mål och ambitioner med spelandet och det är väl kanske den främsta anledningen.

Sen har även sportgrupp, tränare och spelare varit otroligt välkomnande och snälla så det blir svårt att inte tycka om dem.

De som följer JIK har ju redan fått se dig ett par gånger, men hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare? – Som jag sa så gillar jag mycket fart, och mina styrkor sitter nog i att jag är ganska snabb. Jag gillar offensivt spel och att springa mycket på planen. Har en jävla vinnarskalle och pannben sen barnsben som nog är det som har tagit mig hit trots att jag kanske inte är den mest tekniska spelaren.

Vad hoppas du att du kommer få möjlighet att utveckla i JIK? – Jag hoppas kunna utvecklas mycket i duellspel, men även tekniskt. Främst är nog duellspelet med boll och att kunna värdera lägen bättre.

Vem är Hanna utanför planen? Vad gillar du att göra en träningsledig kväll? Utanför planen umgås jag mycket med vänner. Har även försökt ge mig på golf senaste året så där finns det ett litet intresse med utvecklingspotential. Jag kollar mycket sport när det finns tid.

Du har varit nere och hälsat på i Jönköping ett par gånger redan. Hur är bilden av din nya hemstad? Ska jag vara helt ärlig så har jag mest kört igenom Jönköping när jag varit där tidigare. Verkar som en väldigt mysig stad som även enligt andra är väldigt fin. Känns väldigt mysigt med mycket vatten som omsluter staden. Intrycket av människorna är såklart väldigt bra baserat på de jag hunnit prata med i laget och föreningen. Hockeylaget går dock att diskutera…

Det är långt kvar dit, men hur tror du det kommer gå för JIK iår? Jag tror JIK tar sig till kvalet ännu än tredje gång, denna gång smäller det. Det verkar vara drivna tjejer som är sugna på att äntligen få ta sig upp igen och jag är glad att få vara med och bidra på den resan.

Tränare Jani kommenterar: Hanna är ett mycket starkt nyförvärv i våra ögon. Hon ger oss ännu mer spets i det offensiva spelet med sin snabbhet och sitt fysiska spe,l och jag både hoppas och tror på en stark poängproduktion i år i rätt miljö. Vi är väldigt glada att hennes nästa steg i karriären blir hos oss.

Völkommen till JIK, Hanna!