Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför matchen: JIK skänker löner och kläder till Ukraina – och stöttar Alina och Snizhana

3 mars 2022 19:15
INFÖR MATCH

Jönköpings Innebandyklubb har starka kopplingar till Ukraina. Nu gör föreningen en kraftsamling för Ukraina inför och under fredagskvällens hemmamatch i Arenan.


I samarbete med Erikshjälpen ser JIK till att så mycket hjälp som möjligt kommer fram till ukrainska medmänniskor. Bland annat skänker SSL-spelarna och ledarna hela eller delar av sina JIK-löner i mars för att hjälpa ukrainare på flykt i grannländerna och inne i Ukraina.

– Jag är otroligt stolt över det fina initiativet spelarna tar. Vi kanske inte räddar hela världen, men vi står upp mot kriget, säger herrlagets sportchef Joakim Nordén.

Inför och under damlagets SSL-match mot Nacka i Arenan under fredagskvällen (matchstart 19.00) kommer föreningen och damlaget göra insatser för Ukraina i allmänhet och deras tidigare lagkamrater Alina Zelena och Snizhana Dubyk i synnerhet.

Snizhana var med i JIK:s damlag ett par veckor på försäsongen och Alina tre månader under hösten. Alina har nu lyckats fly till Polen där hon finns med sin familj och andra ukrainska flyktingar i nöd. Alla tvingades de lämna sina hem och fly i panik när bomberna började falla.

Nu har JIK-damerna gjort en insamling av kläder och förnödenheter som skickas till Alina och hennes familj och vänner i Polen. Insamlingar går också till ukrainare på flykt i Moldavien och Rumänien och även inne i Ukraina genom Erikshjälpen.

Under matchen i Arenan får vi träffa Tamuz Hidir som är uppväxt i Jönköping och nu arbetar för innebandyns utveckling i Ukraina. Han har lyckades fly Kiev under stor dramatik och har nu lyckats tag sig till Sverige och Jönköping. Och vi träffar Erikshjälpens generalsekreterare Daniel Grahn. Båda kommer intervjuas under matchen.

– Det är fantastiskt att se alla insatser som medlemmarna i JIK tar. Och det blir fint att få dela detta med varandra under matchen på fredagskvällen. Vi känner Alina och har kontakt med henne i denna tuffa tid. Tillsammans får vi styrka, säger Ulric Svensson, ordförande i Jönköpings Innebandyklubb.


Välkomna! Innebandy. SSL Dam. Jönköpings IK – Nacka Fredag 4 mars kl 19.00. Idrottshuset.