31 Mar 1 match

Trots bra spel föll JIK i Baltiska Hallen

26 februari 2022 14:49
EFTER MATCH

Nedflyttningshotade JIK och slutspelsjagande Malmö drabbade under tidig söndagseftermiddag samman i Baltiska Hallen i Malmö i en spelmässigt jämn match som slutade 4-1 i hemmalagets favör.

Båda lagen inledde den första perioden fartfyllt och skapade en del chanser, men det var först efter ca åtta spelade minuter som Malmö skulle ta ledningen. Ellen Rasmussen som var tillbaka fick till ett kanonskott från halva planen och en skymd Loella Andersson i målet såg inte bollen. Jönköping kom att kvittera efter 12 minuter då Nelly Flodin hittade in via köksvägen efter en passning av Emma Thorsson. Spelet böljade sedan fram och tillbaka där lagen bytte chanser med varandra. I slutet av akten skulle Malmö återigen ta ledningen. Vi hade 2-1 i den första pausen.

– Jag tycker att vi gör en bra period där vi biter oss in allt mer och det är bara att fortsätta att trycka på, säger Alma Kilpeläinen.

JIK startade den andra perioden riktigt bra och man tog egentligen tag i spelet direkt. Vilket medförde att Malmö till slut var tvugna att dra på sig en utvisning efter fyra minuters spel. Trots en man mer ville dock inte bollen in. JIK skulle dock få en möjlighet återigen i numerärt överläge när hemmalaget drabbades ytterligare av en utvisning och direkt skapade JIK två fina möjligheter när Moa Schönning höll sig framme, men bollen tog tyvärr i stolpen. I stället skulle Malmö kontra in 3-1 efter att Hanna Simonsson enkelt tagit reda på sin egen retur. Loella Andersson räddade dock den första möjligheten, men fick sedan ingen hjälp av sitt eget försvar på den efterföljande returen. Loella som för övrigt spelat riktigt bra så långt. Återigen en spelmässigt bra period av JIK, men det var hemmalaget som ledde inför den tredje med 3-1.

– Vi har hittat luckorna i mitten och ska givetvis fortsätta att vara aggressiva och spela vårt spel, säger Alma Kilpeläinen.

Även den tredje perioden blev spelmässigt jämn, men det var Malmö som kontrollerade tillställningen. Dock var inte gästerna helt oävna och skapade fortsatt fina chanser. Man försökte hitta passningsvägar in på spelare, men Malmös defensiv var svårforcerad. Även hemmalaget fick iväg en del skott mot en fortsatt storspelande Loella Andersson i målet som höll siffrorna nere. JIK:s tränare Daniel Stenmarker tog med ca 3 minuter kvar av perioden en time out för att söka få till en förändring och möjligtvis en kvittering. Samtidigt tog man ut målvakten. Gästerna tryckte på i slutminuterna, men tyvärr fick man inte den utdelning man önskade sig och istället kunde Malmö öka på till 4-1. Trots ett bra spel av JIK räckte det inte denna gången, utan man fick se sig besegrade av ett bättre Malmö med 4-1.