Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match

Jönköpings IK värvar landslagsmålvakt från Lettland

16 juni 2022 17:20
NYHET

Målvakten Jana Filipsone är klar för JIK:s damlag. Hon flyttar till Jönköping från Lettland där hon är bofast i landslaget.


– Det kommer bli en utmaning för mig att flytta till Jönköping och Sverige. Men vill man utvecklas som spelare så måste man utmana sig själv, säger Filipsone.

Jana är född 1998 och kommer närmast ifrån Kekavas Bulldogs i den lettiska högstaligan. Hon har spelat internationell innebandy sedan 2014 då hon för första gången representerade U19-landslaget och sedermera A-landslaget.

– Mina förväntningar är att säsongen kommer vara full av känslor och annorlunda innebandy än den jag är van vid. Jag gillar att Jönköping är ett lag med ett konkret mål inför säsongen. Jag tror den gemensamma synen är något som både kommer att motivera och även ge bästa möjliga resultat, säger Filipsone.

Senast hon representerade landslaget var under Innebandy-VM i Uppsala i december 2021.

– Jana är en riktigt duktig målvakt som är bra både på att läsa spelet och att agera fort när hon tagit bollen. Hon har lång erfarenhet internationellt och har ett driv att vilja bli bättre och bättre som kommer gynna oss i Jönköping. Hon är mycket målmedveten och kommer passa perfekt ihop med Tova Alderhammar som vi har sedan tidigare. Målvaktsuppsättningen är jag väldigt nöjd med, säger Daniel Stenmarker, tränare för JIK Dam.