Torsdag
16 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Fredag
24 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Torsdag
02 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 2 matcher
Lördag
11 Mar 2 matcher
Söndag
19 Mar 1 match
Onsdag
22 Mar 1 match
Söndag
27 Aug 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 2 matcher
Fredag
29 Sep 1 match
Lördag
30 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Fredag
13 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 2 matcher
Tisdag
17 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 2 matcher

JIK-segrar i Svenska Cupen under söndagen

10 september 2023 19:23
EFTER MATCH

Både JIK Dam och JIK Herr vann sina matcher i Svenska Cupen under söndagen. Damerna slog Växjö på bortaplan medan nyförvärven Alexander Lind och Emrick Wiggur båda gjorde tävlingsdebut hemma i Arenan när JIK Herr slog ut Lillån ur cupen.


Bilden: Efter första tävlingsmatchen på hemmaplan: Nr 23 Alexander Lind och nr 26 Emrick Wiggur.

För JIK Dam var det den sista gruppspelsmatchen som gällde. Mira Markström blev tremålsskytt när JIK slog Växjö IBK med 7-4.

Men ännu mer anmärkningsvärt var Alicia Zälle som äntligen, efter en synnerligen lång konvalescens efter sin knäskada, var tillbaka på planen – och gjorde två mål!

JIK Herr avverkade i helgen dubbelmötet med Lillån från Örebro. JIK vann första mötet på bortaplan i fredags och under söndagen väntade hemmareturen.

Efter att Lillån haft ledningen större delen av matchen vände JIK på steken och vann till slut med klara 10-6. Matchen var den första tävlingsmatchen på hemmaplan för Alexander Lind och Emrick Wiggur.

– Det var kul. Matchen hade kunnat bjuda upp mer. Vi spelade väl lite knackigt och men vi gjorde en bra tredjeperiod precis som i fredags, och avancemang var väl det viktigaste, säger Wiggur.

– Jag tycker personligen att jag gjorde en bedrövlig insats, men laget höjde oss och vi tog oss vidare i alla fall, säger Lind.

Om att vara ny i JIK säger Wiggur:

– Jag känner att det är roligt. Det är ett ungt gäng och det var inga problem att komma in i gruppen. Jag trivs bra och tycker det är kul, menar han.

JIK är nu vidare i Svenska Cupen och får där möta ärkerivalen Mullsjö AIS som slog ut Fagerhult Habo efter segrar i båda matcherna.