Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Dan före dan: I huvudet på Thern

18 mars 2023 11:58
INFÖR MATCH

Under söndagen inleds SSL-kvalet för JIK Dam. Lockerud kommer till Arenan för första matchen i bäst av tre. Här är tränare Andreas Therns tankar om läget i laget dan före dan.


Bilden: Andreas Thern, tränare JIK Dam (ihop med Daniel Stenmarker). Foto: David Durling.

Vad är senaste nytt i laget?

– Vi har kunnat börja växla upp och komma in i kvalbubblan ordentligt. Nu ses vi nästan dagligen och däremellan är det prepp för nästa grej, så det är riktigt trevligt.

Vad ska vi hålla ögonen på i första matchen mot Lockerud?

– Det kommer vara mycket att hålla ögonen på. Båda lagen sitter på fantastisk spets och har gott om vinnarskallar så det kommer inte bli några trötta tillställningar. Det kommer nog både bli bollgodis och smällar som täcker upp för entrépengen.

Vad är skillnaden mellan att möta Lockerud i SSL-kval och i allsvenskan?

– Alla andra typer av möten blir helt ointressanta när man kommer till denna typ av matcher. Jag kan droppa en hel hög med klichéer som har blivit klichéer just för att det ligger sanning bakom dom. Det blir ytterligare en dimension när insatserna blir så här mycket högre samtidigt som alla yttre faktorer kommer i helt andra proportioner. Så det är bara att hitta njutningen i det för att komma upp i max.

Någon hälsning till publiken i Arenan?

– Den här typen av matcher är helt fantastiska att uppleva, gör det på plats. Se till att det gör lite ont i magen över att behöva åka till Jönköping på bortamatch.

Söndag 19 mars 16.30
JIK – Lockerud Match 1 i bäst av 3.
Kval till SSL.
Arenan, Idrottshuset, Jönköping