Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Jubel när JIK:s unga division 2-lag blev division 1-lag

2 april 2022 20:08
DIV 1-KVAL

I guldhattar nere på planen i Arenan blev det ett firande som inte ville ta slut. 4-2-segern över Färjestaden betyder avancemang till division 1 för tjejerna i JIK Utveckling. "Det här var vårt mål", säger matchens lirare Ester Ljungdahl.


JIK:s unga tjejer gick obesegrade genom hela division 2. I kvalet mot Färjestaden följde JIK upp förra veckans bortaseger (7-3) med att vinna returen i Arenan med 4-2 under lördagskvällen.

– Vi har haft en bra känsla genom hela säsongen. Första perioden var väl inte den bästa vi gjort, men sammantaget gjorde vi det jättebra, jublar spelaren Ester Ljungdahl.

Tränarna Nelly Pettersson och Anton Lugn är också synnerligen nöjda med sitt lag, även om det var en trevande inledning av matchen.

– Man märker att tjejerna är nervösa i början, men vi hittade ett sätt att göra mål. Färjestaden skapade inte så mycket, så vi vinner fullt rättvist, säger Anton.

Nelly fyller i:

– När våra uppspel sitter, när vi får ner bollen djupt och byter kant, då är vi riktigt vassa, säger hon.

Segern innebär att JIK:s juniorlag spelar i divison 1 kommande säsong, vilken är bara en nivå under klubbens damlag som kommer spela i Allsvenskan.

– Det här underbart. Många av de här tjejerna har spelat ihop i flera år. Deras insats den här säsongen visar på bredden och styrkan i det här laget. Vi är en riktig lagmaskin, säger Nelly.

Ester Ljungdahl utsågs till JIK:s främste spelare i matchen.

– Oerhört kul, men det är många som gör bra prestationer. Vi är inte ett lag som bygger på individuella spelare utan vi är mer ett lag som gör bra grejer tillsammans, betonar hon.

Men säsongen är inte slut. Laget spelar JAS-kval mot Fröjered kommande söndag, och seger där innebär avancemang till Innebandyfesten i Uppsala i månadsskiftet april/maj.

– Då får vi fyra tjejer som är med från damlaget också. Så nu får vi fira i helgen och sedan är det Fröjered som gäller, säger tränare Anton Lugn.