Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Emil och Martin avgjorde i sudden death för JIK Herr

11 september 2022 20:26
EFTER MATCH

Det var svettigt på slutet och ”onödigt jämnt” när JIK Herr säkrade avancemang i Svenska Cupen hemma mot Lillån. Emil Jakobsson avgjorde efter Martin Glimbergs skott.


Efter 9-8-segern borta i fredags blev det 2-3-förlust mot allsvenska Lillån från Örebro hemma i Arenan under söndagskvällen.

– En ganska händelsefattig match. Vi bollade runt mycket och de stod parkerade långt bak i banan. Det var väl mållöst i två perioder om jag inte minns fel, men när vi spräckte nollan på dem blev det mer och mer tryck, säger Emil Jakobsson.

Det betydde 10 minuter sudden death. Alldeles i slutet lyckades Emil Jakobsson avgöra med en retur efter skott av Martin Glimberg.

– Vi avgjorde med ett gammalt hederligt höstlöv från blå linjen och då kunde jag raka in returen, säger Emil.

Vad han menar är att Martin Glimberg sköt ett löst skott, men det räckte för att målvakten inte skulle klara av att fånga bollen, och där stod Emil påpassligt och sköt in returen.

– Vi spelade med ett ganska bra lugn och självförtroende, men vi var inte så kliniska. Vi vågade inte avgöra riktigt. Vi var lite rädda skulle jag tro, fortsätter Jakobsson.

Assisterande tränaren Johan Anderson säger:

– Framför allt skönt att vinna till slut. Det var så där uppe också. Då spelade vi sämre men vann ändå. I kväll hittade vi ett sätt att vinna till slut även om det krävdes förlängning. Vi blev desperata sista 15 minuterna. Då började vi ösa på med avslut och trafik på mål. Det är så vi borde spelat lite tidigare, men det är inte det första våra killar vill göra, säger han.

Nästa gång JIK Herr spelar match är det SSL som gäller. Premiär hemma mot Gävle söndag 18 september.

– Nu har vi fått växla upp lite med tävlingsmatcher de här sista två, men på söndag börjar det på riktigt så det ska verkligen bli kul, säger Anderson.