Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Emma Brydolf väljer Jönköpings IK och spel i allsvenskan

23 juni 2022 08:52
NYHET

Poängdrottningen i FBC Lerums division 1-lag ansluter till allsvenska Jönköpings IK. ”Vi kommer spela en fartfylld innebandy”, hoppas hon.


Emma är född 2003 och skolad i FBC Lerum. Under året som varit har hon spelat i Lerums division 1-lag som föll i kvalet till allsvenskan. Hon har även tillhört Lerums JAS-lag som var med på innebandyfesten i Uppsala.

– Det kommer bli en ny utmaning med flytt till Jönköping men jag tror att det är bra för min utveckling, säger Brydolf.

I Emma får Jönköping en riktig poängspelare som har för vana att bryta mönster och att offra sig för att ta sig in på mål. Under gångna säsongen spelade Emma 45 matcher och gjorde hela 90 poäng varav 54 mål och 36 assist.

– Emma har visat både i JAS och division 1 att hon är en poängspelare av rang och är redo för att spela på högre nivåer. Har trots sin ålder en väldig rutin och kyla i sista tredjedelen och kommer kunna bidra mycket med framför allt sina offensiva kvalitéer. Sedan har hon också den mentaliteten som vi tror krävs för att kunna gå hela vägen och har en spännande karriär framför sig, säger Andreas Thern, tränare i JIK Dam.

Själv säger Brydolf:

– Jag har fått ett väldigt bra intryck av Jönköpings IK som klubb men också av tjejerna i gruppen och tränarna Daniel och Andreas. Jag tror att det kommer bli en rolig och utvecklande säsong personligen men även en rolig säsong för laget. Förväntningarna är att vi kommer spela en fartfylld innebandy och att jag själv bidrar till att i första hand nå ett kval till SSL.