Tionde segern i rad när JIK vann seriefinalen

28 januari 2023 16:46
EFTER MATCH

Nu finns det inte fler fingrar att räkna på. Tio! Det handlar om antalet segrar i rad för JIK Dam efter lördagens bortaseger över Lindås.

Bilden: JIK-jubel borta mot Lindås. Foto: David Durling

JIK Dam gjorde det igen och vann en jämn match. Seriefinalen borta mot Lindås slutade 3-2 till JIK efter att Moa Schönning gjorde det avgörande målet med drygt fem minuter kvar.

– Första perioden var bra. De hade mer boll men vi skapade lägena och de solklara målchanserna. I andra var det lite sämre när de gjorde mål tidigt i power play och vi var inte lika bra med bollen. I tredje var vi bra igen och de skapade ingen jättechans i sex mot fem, berättar tränaren Danien Stenmarker.

Mira Markström öppnade målskyttet redan efter en minut och Elin Durling fyllde på senare i första peroden. Lindås hade aldrig ledningen i matchen.

Segern innebär att JIK rycker från en poäng till fyra poängs ledning i Allsvenskan Södra. Tio raka segrar är extremt sällsynt i svensk innebandy, oavsett serie. Men Stenmarker tar det med ro.

– Vi räknar inte. Hade vi räknat hade det inte varit tio i rad. Nyckeln är att fokusera på nästa grej, säger JIK-tränaren.

Nästa match för JIK Dam spelas hemma i Arenan söndag 12 februari 16.00 när Partille kommer på besök.

I morgon, söndag, är det dags för JIK Herr i SSL. IBK Dalen från Umeå gästar Arenan i Jönköpings Idrottshus. Start 16.00. Välkomna!