Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Amanda Strömberg ansluter till Jönköpings IK

7 augusti 2021 08:55
Truppen JIK-dam

JIK har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv inför säsongen 21/22. 20-åriga forwarden Amanda Strömberg ansluter från IBK Dalen. Amanda har under de senaste säsongerna spelat allsvensk innebandy med IBK Dalen, Thorengruppen samt IKSU ungdom där hon även visat framfötterna på juniorsidan med sina offensiva spetskvaliteter.


Amanda Strömberg väljer nu alltså att ta flyttlasset från Umeå ner till Jönköping för att satsa fullt ut på sin innebandy. Hon beskrivs som en offensiv kraft där hon bland annat gjort 40 poäng i damernas allsvenska under tre säsonger. På juniorsidan är det säkert flera som minns Amanda då hon säsongen 18/19 gjorde 1+1 i finalen för DJ-17 SM i innebandyfesten i vilket IKSU ungdom vann.

Tränare Daniel Stenmarker:

-I Amanda får vi en spelare med stor utvecklingspotential. Hon har fina handleder, bra blick för spelet och en offensiv kreativitet som vi har eftersökt. Vi har fått ett väldigt proffsigt intryck av Amanda när vi pratat med henne och jag tror att hon verkligen har det som krävs för att blomma ut till en riktigt duktig SSL-spelare i vår unga hungriga trupp.

Amanda Strömberg säger så här:

-Jag valde Jönköping för att redan från början har jag blivit bra bemött och känt mig väldigt välkommen! De kom med bra lösningar och jag gillar hur de tänker när det kommer till innebandyn!
Just SSL är något jag alltid strävat efter sen jag var liten och det kändes som en självklarhet att ta chansen hos Jönköpings IK!

Magnus Ander, Sportchef:

-Vi är väldigt nöjda att kunna spetsa till vår trupp med ännu ett nyförvärv. Amanda har gett mig väldigt goda vibbar och är otroligt seriöst med sin satsning. Jag tror fullt ut på att Amanda är redo för nästa steg och att hon kommer utvecklas rejält med hjälp av vår ledarstab och i vår unga, talangfulla trupp.