Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Cajsa Elm till VM

12 april 2018 07:22
U19-VM

Vi kan stolt gratulerar våran Cajsa till platsen i VM-truppen. U19-damlandslagets förbundskapten beskriver sin VM-trupp som en av de absolut starkaste årgångarna genom tiderna. Här är laget som jagar guldet i Schweiz 2-6 maj.


-Det är ett landslag fullt med tjejer som är villiga att jobba otroligt hårt för att nå sina mål och de har ett imponerande elitidrottsbeteende, säger förbundskapten Camilla Granelid.

Sveriges U19-damlandslag har imponerat under säsongen. I Euro Floorball Tour blev det tre säkra segrar och i Finnkampen en av två vinster. Nu är truppen uttagen till VM i schweiziska St Gallen/Herisau 2-6 maj.

-Det är ett fantastiskt starkt landslag. Det finns otroliga spetsspelare som kan avgöra framåt och hålla tätt bakåt. Finland slog oss i en match i Finnkampen, så visst har vi en tuff resa att göra på VM, men vi är väl förberedda vad gäller spelarnas fysiska status och vi har hittat en tydlighet i hur vi ska spela. Grunden till topprestation ligger dock alltid i ett stenhårt jobb på banan och att vi är noga i allt vi gör. Då kommer vi bli riktigt svåra att slå, säger förbundskaptenen Camilla Granelid.

U19-damlandslaget är regerande världsmästare efter guldet i Kanada 2016, och Granelid är övertygad om att det blir en ny final 6 maj.

-Spelarna är otroligt hungriga och lojala. Det finns bra balans i laget och jag skulle kunna titulera varenda en av dem som lagspelare och matchvinnare. De är villiga att ta en roll och krydda med sin egen spets.

Landslaget VM-laddar med ett läger i IFU Arena i Uppsala dagarna innan avfärden till Schweiz.

-Vi laddar med tre träningspass och en träningsmatch i Uppsala, och förutom det en hel del lagbyggande aktiviteter och samtal som skapar trygghet i laget. 30 april ankommer vi sedan till Schweiz och hinner ha ett träningspass i matcharenan innan det är dags för premiär mot Tyskland klockan 10.00 2 maj.

Sveriges trupp till U19-VM:

Målvakter Cornelia Palmér, RIG Umeå IBF Elin Rosén, Linköping IBK

Backar Linnéa Wilhelmsson, Pixbo Wallenstam IBF Vilde Rundfloen, Nacka Wallenstam IBK Sandra Svärd, RIG Umeå IBF Madeleine Karlsson, Malmö FBC Jonna Stenvall, RIG Umeå IBF Lisa Carlsson, Täby FC IBK Julia Näslund, Örnsköldsvik IBK

Centrar Lisa Svarfvar, RIG Umeå IBF Cajsa Elm, Jönköpings IK Alicia Svensson, Fröjereds IF Nathalie Hjertberg, RIG Umeå IBF

Forwards Emma Stenberg, IBK Lockerud Mariestad Amanda Ljunggren, Linköping IBK Moa Gustafsson, KAIS Mora UIF Wilma Johansson, RIG Umeå IBF Ellen Bäckstedt, RIG Umeå IBF Alexandra Terner, RIG Umeå IBF Frida Swahn, Karlstad IBK

Författare: Anton Rosenblad Innebandy.se