Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Emil Jacobsson klar för JIK!

4 december 2020 15:10
Nyheter

Emil, som tillhör Ledbergs IBF kommer spela för JIK på dubbellicens.


Emil Jacobsson, 18 år, kommer från Ledbergs IBF i Division 1 där han föregående säsong gjorde 24 poäng (6+18). Den här säsongen hann han med att göra 4 mål och 5 assist på fyra matcher, innan säsongen pausades på grund av den rådande coronapandemin.

Eftersom SSL fortlöper som vanligt öppnades möjligheten upp för JIK att ta in Emil på en dubbellicens. Och det är en stor innebandytalang som JIK får in. När Östergötland förra året vann SM-guld för pojkar 16 var Emil Jacobsson en av lagets absolut bästa spelare. Han blev tvåmålsskytt i finalen och kom även med i turneringens All Star Team som bästa center.

Föregående säsong var han även dominant i Juniorallsvenskan där han stod för hela 30 poäng (17+13) på 13 matcher. Lägg där till att Emil har landslagsmeriter från U-19, där han bland annat spelat Euro Floorball Tour.

Under hösten har Emil tränat med JIK en hel del och verkligen gjort ett bra intryck. Han är en leftad center som kommer gå in och konkurrera om en startplats direkt. Huvudtränare Jakob Olofsson Adelin säger så här om senaste nyförvärvet:

"Emil har en jättebra blick för spelet och en smartness på små ytor och i duellspelet. Han tar redan snabba beslut och positionerar sig på ett väldigt bra sätt vilket ger honom extra tid på banan. Emil är en spelare som jag vet kommer ha en väldigt ljus innebandyframtid och vi i JIK är väldigt glada för att han nu är klar på en dubbellicens och höjer konkurrensen i vår trupp och är också väldigt tacksamma mot Ledberg som går med på denna lösning framförallt fram till att deras div1 serie återupptas."

Varmt välkommen till JIK Emil Jacobsson!