Söndag
06 Dec 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Söndag
20 Dec 1 match
Söndag
03 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Fredag
15 Jan 2 matcher
Söndag
17 Jan 1 match
Tisdag
19 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 2 matcher
Tisdag
26 Jan 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Fredag
12 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 2 matcher
Torsdag
18 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match

Paolo Riedi klar för JIK!

27 november 2020 17:00
Nyheter


27-åriga forwarden Riedi har vräkt in poäng under flera säsonger i Schweiz högsta liga och tagit en bofast plats i Schweiz landslag där han spelat 63 landskamper för A-landslaget. Förra säsongen var han delad etta i hela seriens poängliga med 56 poäng på 25 matcher. De senaste fyra säsonger har Riedi ett extremt imponerande facit där han gjort hela 213 poäng på 108 matcher och placerat sig bland de bästa poängplockarna i ligan.

Joakim Norden från sportgruppen och tränarstaben kommenterar

"Då vi har lite skador i truppen och tider med lite sjukdomar att en spelare av Paolos kapacitet som vi redan hade på vår radar för framtiden hörde av sig till oss med stort engagemang gjorde att vi såg det här som en bra möjlighet för Paolo att få hålla igång, samtidigt som vi får bekanta oss med honom. Ett stort tack vill vi rikta till hans klubb Grasshopper Club Zurich som lånar ut honom också.

Han är en teknisk spelare med fin spelförståelse som är extremt giftig i sista tredjedelen. Han har vart grymt bra de senaste säsonger nere i Schweiz där han har haft en väldigt bra utveckling under några säsonger och även gjort det väldigt bra i landslaget. Han känns väldigt proffsig i sitt tänk där han vill hålla igång för att vara redo om NLA drar igång igen och var väldigt påläst om oss när han hörde av sig."

Paolo Riedi kommenterar själv varför han spelar i Jönköpings IK under en period:

"Jag är jätteglad över att få den här möjligheten att träna och spela med Jönköpings IK nu när vår liga pausad. Jag är riktigt motiverad för den här chansen där jag hoppas kunna utveckla mig själv och hjälpa laget. Av vad jag har sett så är Jönköping ett bollskickligt lag som kan spela med ett högt bolltempo i sitt anfallsspel vilket jag tror kommer passa mig. Vi spelar ett spelsystem i min nuvarande klubb som påminner mycket om Jönköpings vilket gör att jag tror det kan bli enklare att komma in i det snabbt. Den här utmaningen ser jag verkligen fram emot och jag är väldigt tacksam att min klubb sa okej till det."