Egna produkten Ella förlänger med JIK
Publicerad: 2024-06-07
Backen Ella Widell bidrar med extra bredd på backsidan när hon väljer att fortsätta i moderklubben JIK även nästa säsong.

Vad fick dig att välja en fortsättning i JIK? – Först och främst trivs jag väldigt bra i laget och i klubben vilket spelat en stor roll i att jag valt att fortsätta. Sen ser jag även att jag kommer kunna fortsätt min egen utveckling i JIK och jag vill såklart vara med på resan mot att ta upp min moderklubb i SSL igen.

Du är ju en produkt av de egna leden i JIK - har du något tips till de tjejer som vill ta sig hela vägen upp till damlaget? – Jag skulle nog säga att något av det viktigaste är att ha kul. För att orka lägga ner all den tid som krävs så behöver man uppskatta resan och se till att ha roligt på vägen.

Vad tror du blir viktigast att lägga fokus på för att JIK ska gå hela vägen iår? – Vi behöver bygga vidare på det vi redan har, men ta ytterligare steg och ta lärdom av tidigare säsonger och kval. Vi ska se till att vara väl förberedda, både fysiskt och mentalt, när serien väl drar igång i höst.

Tränare Jani kommenterar: Vi får behålla en back med bra spelförståelse som ger oss mer bredd på backsidan där vi blir mycket starkare med konkurrens. Jag ser fram emot att jobba med Ella och få henne att ta större kliv framåt.


Andreas Thern