Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

JIK fortsätter på 1-poängsspåret efter Zorro-straff

3 januari 2024 22:10
EFTER MATCH

Straffar fick avgöra årspremiären för JIK i SSL. Matchen slutade 5-6 efter att Linköpings David Carrington kom in från bänken och zorrade in den avgörande straffen.


Bilden: Melker Hemmingberg mot Linköping. Foto: Andreas Joakimson.

Innan avgörandet var det en jämn match. Linköping hade en tvåmålsledning i tredje perioden innan Albin Jakobsson och Noah Johansson reducerade respektive kvitterade.

Med två minuter och 23 sekunder kvar tog LIBK ledningen igen och det andades förlust i Arenan, men med 45 sekunder kvar kvitterade Joel Nyström assisterad av sin bror Hannes Nyström – som stod för ett mål och två assist i matchen.

JIK:s Alexander Lindh hade satt en straff redan i första perioden och fick förtroendet att inleda i den avgörande straffläggningen, men den straffen blev det pannkaka av innan Carrington avgjorde.

– Vi har inte hanterat jul och nyår så bra som vi borde, tycker jag nog. Vi är där i 40 minuter och det är en jämn match, men Linköping har samma problem som vi och båda lagen är mediokra tycker jag. Gör vi en bra match i 60 minuter vinner vi med två, tre bollar. I dag är vi en ribba från vinst, men för mycket gör vi med för dålig kvalité, suckar tränare Emil Stille efter att för andra matchen i rad fått med sig en av de tre möjliga poängen.

Någon spelare du vill lyfta fram?

– Rohlin (Oscar) är på väldigt rätt väg, gör en fin match, är rivig och avig med boll, vill ha honom i den formen han slutade med förra året, säger Stille.

Nu på söndag 7 januari 17.00 väntar Mullsjö i Nyhemshallen innan JIK tar emot AIK lördag 13 januari 15.30.

– Mullsjö blir en häftig match så klart. Vi vill nypa dem för andra gången den här säsongen. Just nu är de frejdiga, de gör många mål men släpper också in en del. Båda lagen förlorade ikväll, men derbyn lever sina egna liv så det betyder nog ingenting.