Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Seriesegern klar för JIK dam - nu väntar kval till SSL

10 mars 2024 14:42
EFTER MATCH

Det var ett disciplinerat och tålmodigt JIK som i den näst sista serieomgången tog emot serietvåan Växjö på hemmaplan. Målet? Att säkra seriesegern.


JIK gjorde det man skulle och vann matchen med 8-6 över ett stundtals frustrerat Växjö.

– Jag tycker att vi spelar disciplinerat i 60 minuter, behåller lugnet och trummar på oavsett vad det står i matchen. Vi lyckas få Vöxjö frustrerade medan vi själva har huvudet med oss, säger lagkapten Moa Schönning.

Tränare Daniel Stenmarker fyller på:

– Det blev en väntad matchbild. Växjö är ett duktigt lag och det händer mycket när de spelar. Vi jobbar tålmodigt med det vi vill göra och stressar inte upp oss vid t ex 2-4 målet, utan vi fortsätter att mala på. Vi skapar bra chanser matchen igenom och till slut får vi utdelning. Jag tycker att våra tjejer på alla sätt verkligen förtjänar att vinna serien!

Nu väntar den sista seriematchen borta mot Partille nästa helg, och sedan drar kvalet till SSL igång. Moa ser positivt på tiden framöver:

– Känslan i laget är väldigt bra! Vi pratar ofta om att vara en enda stor enhet, backa varandra i alla lägen och det tycker jag att vi visat under säsongen. Mot Växjö t ex visste vi hur viktig matchen var för båda lagen, och att vi då går vinnande ur den, vinner serien och går till kval betyder otroligt mycket för oss.