Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Femte raka vinsten för ett JIK på slutspelsplats

18 februari 2024 15:44
EFTER MATCH

Efter en svängig match med öppen matchbild och en hel del tekniska misstag från båda lagen var det JIK som gick segrande ur mötet med Nykvarn i torsdags. 9-5 blev slutresultatet i en match med mycket hjärta från JIK-spelarna.


– Det kanske låter klyschigt, men jag tycker att vi ville mer än Nykvarn idag. Alla taktiska och tekniska moment satt inte för oss, men killarna hade bara bestämt sig för att det var vår match och att tre poäng skulle hämtas, säger tränare Emil Stille.

Även lagkapten Joel Nyström tyckte att det var mentaliteten som fällde avgörandet.

– Vi har gått igenom många tuffa förluster, men jag tycker att vi lärt oss av dem och gjort dem till vår fördel. Mot Nykvarn gjorde vi en bra match där vi utmanade dem precis så som vi tränat på under veckan. Vår mentalitet avgjorde, säger Nyström.

Härnäst väntar match mot Falun på bortaplan - ett tufft motstånd i ett möte som både Stille och Nyström ser fram emot.

– Det blir såklart en stor utmaning, men vi har just nu fint självförtroende i gruppen, så det blir roligt att ta oss an dem. Att våga spela vårt spel med boll kommer att bli otroligt viktigt och ett absolut måste om vi vill åka därifrån med poäng, säger Stille.

Nyström fyller på:

– Nyckeln framåt för att fortsätta göra bra insatser är att vara ödmjuka och jobba med grunderna. Då kommer poängen att trilla in även mot lagen högre upp i tabellen.