Lördag
13 Feb 2 matcher
Torsdag
18 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 2 matcher
Tisdag
16 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match

Välkommen Johanna!

16 april 2021 13:00
Truppen JIK-dam

Johanna Ejdelind från Malmö FBC ansluter till Jönköpings IK. Jönköpings IK har gjort klart med nästa nyförvärv. Slitvargen Johanna Ejdelind som senast spelade i SSL-laget Malmö FBC har nu valt att ta sin satsning vidare till Jönköpings IK.


Johanna Ejdelind född 1996, kom in som en frisk fläkt i SSL säsongen 19/20 när hon valde att satsa helhjärtat på innebandy istället för fotboll. Med sina 23 matcher och 14 poäng fördelat på åtta mål och sex assist, satte hon sin prägel i Malmö FBC som en otrolig slitvarg. Föregående säsong 20/21 satte en skada i handleden stopp för hennes framfart efter åtta matcher. Hon hann på den tiden producera 2 poäng fördelat på ett mål och en assist.

Daniel Stenmarker, Huvudtränare Jönköpings IK kommenterar:

-I Johanna Ejdelind får vi in en otrolig slitvarg med näsa för mål, hon är ett ständigt hot för motståndarna både offensivt och defensivt. Hon viker inte ner sig för en sekund. Hon kommer naturligtvis att bidra med rutin men även en inställning och vinnarmentalitet som krävs på den här nivån. Vi är otroligt glada att kunna presentera Johanna, och det ska bli fantastiskt roligt att få arbeta med en så pass duktig innebandyspelare.

Magnus Ander, sportchef Jönköpings IK kommenterar:

-Vi fastnade direkt för hennes inställning och vilja när vi pratade med henne. Hon kommer att spetsa till vår redan talangfulla trupp mycket. Hon har redskap och verktyg för att utvecklas ännu mer och det kommer hon verkligen kunna göra här i Jönköping. Det är jag helt övertygad om. Vi är väldigt glada att ha kunnat knyta till oss en spelare av Johannas kaliber från ett erkänt starkt SSL-lag.

Vi tog oss ett snack med Johanna för att få veta mer:

Vem är Johanna Ejdelind?

-Jag är en glad tjej som hållt på med idrott hela mitt liv, gick från damallsvenskan i fotboll men alltid haft innebandy vid sidan om som jag sen valde, och ångrar inte det en minut. Utöver det så älskar jag att resa.

Vad hoppas du kunna bidra med i Jönköpings IK?

-Jag hoppas på att bidra med en massa fart i både anfallsspel och försvar. Jag har även en extrem vinnarskalle och är enormt revanschsugen efter förra säsongen då jag ej spelade så mycket på grund av min skada i handleden.

-Hur ser du på att gå till JIK?

-Jag ser det som en rolig utmaning att lämna Skåne och flytta upp till Jönköping. Jag hoppas och tror att det kommer bli superkul!

Vi ser med stor spänning fram emot vad Johannas framfart i den röda tröjan och hälsar henne varmt välkommen till Jönköpings IK!